Ja mam 13 level na MainLand'dzie więc trochę znam o Tibii...
Sczury na 0 levelu są bardzo trudne. Wiesz, z takim uzbrojeniem i takimi skillami...
SKille - Doświadczenie w: Fishingu (łowienie) Fist Fightingu (Szybki bicie) Shielding (Obrona) Mace Figghitng (Doświadczenie w walce broniami obuchowymi) Sword Fighting (Doświadczenie w walce broniami siecznymi) Axe Fighting (Doświadczenie w walce siekierami) Distance Fighting (Doświadczenie w walce broniami dystansowymi , np. Speary [włócznie])
- Na szczórach dobił około 3 levelu. Potem od miasta [do centrum ściśle, gdzie jest dużo osób] następnie w lewo puki nie rypniesz w ścianie [

] potem na północ [w górę] i przez most. Oczywiście by tam nie umrzeć zabierz odpowiednie EQ (Rzeczy) czyli: leather legs, leather boots. studded armor, short sword, leather helmet i studded shield.
-W czasie życia na rooku (początkowa mała wyspa dla nowych) uzbieraj dużo kasy i najlepszy EQ czyli: Legion Helmet [lub viking] chain armor, katana, studded legs, leather boots, cooper shield.
-kiedy będziesz na 8 levelu, idz do academy ale nie do teg NPC'a, czyli facecika co tam chodzi tylko bez przerwy w gure i po schodach w górę, idź do The Oracle i ją zagadaj
Hi
Yes
[dalej zapomniałem w jakiej kolejności, zapiszę to tak:]
Wybierz swoją profesję, czyli [Kinght] Lub [sorcerer] lub [druid] lub [palladyn] --komendarz pod palladyna: po letnim update 2005 jego życie będzie koszmarem...--
Wybuierz miasto: [Venore] [Carlin] [thais] - jeśli zakupiłeś Premium Account, będziesz miał do wyboru inne miasta, czyli: [Anrakhum (czy jakoś inaczej, nazwa trudno do zapamietania

)] [Ab'dendriel] czy [Kazadroon]
Następnie
Yes
I jesteś w świątyni w mieście który wybrałeś
Jeśli chcesz więcej informacji o czymś, to pisz do mnie!
[JAK KTOŚ LUB COŚ POPROSI CIE O HASŁO I NUMER KONTA NIC NIE PISZ! TO TYLKO WYŁUDZENIE TWOJEGO KONTA!]
[Tibia suite - żaden keylogger. Do łowienia ryb, światła i jescze więcej

]
[filipyo- to nie jes depo! To Academia, tak mówi NPC, ale bardziej wygląda na bibliotekę]
[W tibi nie ma żadnych plansz. Nielicząc tych w centrum rozrywki

, To są światy, ja jestem np, na Lucerze. A ta wyspa na której jesteś to Rookgrad, natomiast ten wielki kontynet to Mainland]
[Umarłeś? Spoko! Stracisz tylko plecak [jak masz, ale rzadko kto ma] Amulet of Loss. No i troche EXP-a, a jak umrzesz znowu będziesz tracić ewkipunek...] To by na tyle. Jak ktoś się zapyta odpowiem!