Wymagania :
* min. 42''
* Full HD
* możliwość zawieszenia na ścianie
* matowa matryca
* bogaty z złącza
* LED
Proszę o propozycje
gixxxer napisał(a):1. Czy rzeczywiście musi być LED (przereklamowane podrasowane LCD), może plazma, która ma zdecydownie lepszy obraz nawet od LED
gixxxer napisał(a):2. Przy plazmie odpada matowa matryca (masz tak nasłonecznione pomieszczenie że potrzebujesz matowej matrycy?)
MaTi napisał(a):Jaki sygnał będziesz odbierał?
MaTi napisał(a):Do czego jeszcze TV ma służyć prócz oglądania? Xbox...?
agresja napisał(a):Plazma odpada.
kajtekjr napisał(a):Możesz powiedzieć dlaczego ?
agresja napisał(a):Nie skreśliłem jej na starcie ,po prostu pewne wady plazmy mi nie odpowiadają i tyle;
1. Zużycie energii (przy rozdz. jaka mnie interesuje) plazma ~ 250W > LCD ~150W > LED do 40% mniej od LCD
agresja napisał(a):Nie jest to konieczność ,ale po opiniach użytkowników z taką matrycą wynika że bardzo to przeszkadza ,więc dlatego skłaniam się ku takiemu rozwiązaniu.
agresja napisał(a):Nie sądzę że jest przereklamowane ,mam dwa monitory - LCD i LED
agresja napisał(a):czy kątach widzenia na korzyść LED'a.
agresja napisał(a):2. Męczy wzrok.
agresja napisał(a):3. Krótka żywotność
gixxxer napisał(a):Chcesz kupić telewizor za 4k, a 5-10zł/m-c w rachunkach robi dla Ciebie różnicę ? Czegoś tutaj nie rozumiem.
A tak na marginesie. Sprawdź sobie to zużycie energii bo w salonie przed zakupem mówili mi że mój samochód będzie palił niecałe 7l w mieście a pali 10 i to czasami z dobrym zapasem.
gixxxer napisał(a):Jaki masz układ w pomieszczeniu telewizor plecami, bokiem czy frontem do okien?
gixxxer napisał(a):Nie porównuj monitorów (jeszcze w różnych technologiach i na różnych matrycach) do TV. To zupełnie inna bajka.
gixxxer napisał(a):Kąty widzenia przy podświetleniu krawędziowym LED (innego na 100% nie masz w monitorze) może być różnica in + dla LED ale do Plazmy i tak jestno i patrz wyżej
gixxxer napisał(a):Plazma która ma odświeżanie 600Hz męczy wzrok?
gixxxer napisał(a):I tak wcześniej zmienisz TV
agresja napisał(a):Jestem świadom lepszych parametrów plazmy pod względem np. jakości kolorów ,jasności i kontrastu ,ale mnie po prostu te różnice nie zwalają z nóg i tyle w zupełności mi wystarczy.
agresja napisał(a):Jak w temacie , poszukuję dobrego telewizorka do kwoty 4000zł
Wymagania :
* min. 42''
* Full HD
* możliwość zawieszenia na ścianie
* matowa matryca
* bogaty z złącza
* LED
Proszę o propozycje
agresja napisał(a):1. Zużycie energii (przy rozdz. jaka mnie interesuje) plazma ~ 250W > LCD ~150W > LED do 40% mniej od LCD
2. Męczy wzrok.
3. Krótka żywotność
agresja napisał(a):Jestem świadom lepszych parametrów plazmy pod względem np. jakości kolorów ,jasności i kontrastu
gixxxer napisał(a):Z tego co widzę to szukasz TV na stronkach z wysp, dlatego też pytanie czy chcesz go kupić tam i tutaj używać?
agresja napisał(a):mogę to dołożyć do TV + ~800zł
gixxxer napisał(a):Można za to powiększyć Sharpa do 46"
agresja napisał(a):Nie ,to już za duży kolos max 42'' tyle mi wystarczy
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości