Kilka dni temu zalozylem na tym forum temat o programie hidden window, ktory nie konczy swojej pracy przy zamykaniu sestemu i byl troche wnerwiajacy tym samym. zamiescilem logi z hjk, silencera, fixwereouta itd i jakos sie ten problem rozwiazal (dokladnie fixwereout go rozwiazal), za co dziekuje. niestety podczas usuwania niektorych logow(czy jak to sie tam nazywa) uszkodzony zostal tryb graficzny mojego windowsa, a dokladnie czesc explorera, ktora sie tym zajmowala. Objawialo sie to tym, ze nie moglem wejsc do zadnego folderu, bo explorer sie zawieszial, a dokladniej resetowal. wiec pytam sie znajomego specjalisty (siedzi w branzy juz ladne pare lat), co mozna zrobic, jezeli z windowsa zostal usuniety potrzebny wpis, a on mi na to, ze tylko format C ._. ... Perspektywa instalowania calego windowsa od poczatku i wszystkich programow, ktorych korzystam nie przypadla mi do gustu... mysle sobie tak :
Jezeli explorer nie obsluguje okienka, ktore otwiera foldery, bo ma cos uszkodzone w trybie grficznym, to moze by mu zmienic tryb graficzny na inny...
wchodze w ustawienia , opcje folderow i zaczynam sie bawic. pozmienialem wszystkie mozliwe ustawienia wraz z ich resetem, patrze i wszystko hula jak nalezy.... nie wyskakuje zaden blad, i moge spokojnie wchodzic na kazdy dysk i folder....
To tak ku przestrodze dla tych, ktorzy uslysza od "specjalisty" ze tylko format C cos zdziala... Czasami wystarczy troche zwyklej logiki i chwila szperania....