1. Problemem jest gra League of legend. Dotychczas miałem maks. detali, nieważne co bym zrobił, ile postaci, ile efektów. Od jakiegoś tygodnia borykam się z problemem spadku FPSów z 60 do 43 i tak zmiennie. Gra przestaje być płynna, przez co rozgrywka bardziej denerwuje niż bawi. Próbowalem w menu zmniejszyć detale (być może patch, jakaś ingerencja w silnik, nie wiem). Nic to nie dalo. Synchronizację pionową mam wyłączoną.
Ogólnie komp. zaczął wolnej chodzić przy kilku operacjach jednocześnie. Gdy mam włączoną grę, foldery aktualizują się niemiłosniernie długo. Próbowałem odinstalować zbędne aplikacje, nadal to samo. Przestalowałem grę.
2. Druga rzecz, mam tv podpiety za pomoca hdmi do kompa. Filmy odwtarzane za pomocą media player classic zacinają się co jakiś czas, napisy są spowolnione. Gdy przeciągam film na kompa wszystko jest okej. Natomiastw programie WMP wszystko śmiga, z kolei tam nie umiem znaleźć miejsca gdzie się powieksza napisy. All player po przeciągnięciu na ekran TV maksymalizuje się powracając na kompa.
ISTNY BURDEL
Proszę Was b. mocno, pomóżcie wyjść mi z tych problemów.