Specjalna komisja lekarska Międzynarodowej Federacji Samochodowej (FIA) zakończyła w Indianapolis badanie Roberta Kubicy (BMW Sauber).
Wynik badań miał zadecydować, czy Polak będzie mógł wystąpić w niedzielnym wyścigu Formuły 1 o Grand Prix USA.
Po przeprowadzeniu testów komisja wydała ostateczną decyzję: Polak nie może wystartować w Grand Prix USA.
Kubicę zastąpi Niemiec Sebastian Vettel, dla którego będzie to debiut w F1.
TELEPATYCZNY napisał(a):Moze to i lepiej ?
Takto były pod presja - wszyscy by sie na nim skupiali jak pojedzie.
Takto wypocznie i dojdzie do sibie. No i zobaczymy na co stać Vettel'a.
Mateusz napisał(a):Szkoda, że Robert nie miał tyle szczęścia co Hamilton i nie trafił np. do Renault, które nie ukrywajmy, prędzej czy później odzyska formę.
Ken Kaniff napisał(a):Przecież Robert był w Renault, które go sprzedało. Kubica jeździł w World Series by Renault. W zeszłym sezonie z tego co pamiętam dyrektor Renault'a wypowiadał się, że żałują, że oddali Roberta Wink
lisu221 napisał(a):Swoją drogą przeraża mnie sytuacja BMW. Kolejny wyścig, w którym dojeżdża tylko jeden bolid
lisu221 napisał(a):Uważam, że pojechał on może nie słabo, ale słabiej niż Kubica w swoim debiucie.
TELEPATYCZNY napisał(a):a Hamiltona
guma166 napisał(a):JA nie jestem za nim dlatego że nie widziałem żeby z kimś walczył, kogoś wyprzedzał. Jak w kwalifikacjach mu pójdzie tak jedzie. A bolid ma b dobry i nic nie musi robić.
jest genialny - mów co chcesz.
Bo on w ogóle błędów praktycznie nie popełnia
guma166 napisał(a):Schumacher
Ken Kaniff napisał(a):Teraz liczy się tylko Mclaren, wątpie aby Ferrari wygrało...
Mateusz napisał(a):Kimi przyzwyczaja się po prostu do nowych opon. Jak wiadomo McLaren w ubiegłym sezonie jeździł na Michelin'ach
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości