Ja sie wypowiem , bo dość sporo czasu spędziłem przy tej grze , tak nie mam co robić w domu

2 chapter itd. teraz się zatrzymałem , wiec jak ktoś jest dalej , może mi pomoc
Do rzeczy wiec , cos o Risen , pierwszy rzut oka , Gothic 1 i 2 , gdyby nie to ze JoWooD ma licencje na "Gothic" , to ta gra zapewne by się tak nazywała , na początku tez narzekałem o 2009 roku co za grafika i animacja , w tych czasach mam Uncharted z animacja "Boga".
Lecz jako fan Gothic'a i w ogóle masakra pamiętam , wszystko i wszystkich , powiem tak Risen to remake Gothica 1 i 2 , nawet odważę się powiedzieć , ze to ten sam engine , animacja jak z Gothica 2 co mi nie przeszkadza bo ubóstwiam ta serie , nie licząc Gothica 3 , grafika nie powala , ale po tak długiej grze , a zapewne będzie jeszcze dłuższa , efektów pogodowych i atmosfery takiej jeszcze nie widziałem. Tekstury tez są bardzo dokładne , woda

, ogólnie śmiga na maksymalnych , a co do optymalizacji to majstersztyk.
Dla Fanow gothica obowiązkowy tytuł i gdyby wstawić bezimiennego i postacie z serii , gra po prostu by była Gothiciem 3

bo tak powinien wyglądać początek G3 , rozbijają się na wyspie i jazda.

, a co do wyspy to takie połączenie Khorinis z Górnicza Dolina i troszeczkę bajerów z G3
P.S. przyłączyłem się do Don'a bo to tacy - najemnicy

, uff.. ale się napisałem , bo gra naprawdę mnie rozłożyła , jak za dawnych czasów Gothic , połknąłem ja jak młody pelikan