Posiadam film w formacie .avi. Na komputerze mogę go oglądać bez problemu, jednak na DVD stacjonarnym (Philips DVP 3380) wyskakuje komunikat, iż nie obsługuje ono formatu GMC. Jak wyczytałem na internecie jest to kodek, który w prosty sposób można usunąć poprzez rekompresję filmu. W tym celu ściągnąłem program AVI ReComp 1.5.0. Szukałem instrukcji co należy zaznaczyć w programie, aby pozbawić film tego kodeka - doszukałem się, iż należy zaznaczyć jego wielkość o 2mb mniejsza i zaznaczyć, aby program zaczął przerabiać film. Po prawie 2 godzinach czekania wyskoczył błąd i oczywiście film nie działa na DVD stacjonarnym.
Czy ktoś ma pomysł jakim programem należy ten film przerobić, lub jakie opcje zaznaczyć w programie? Poniżej zamieszczam screeny z programu:

Zmniejszyłem nowy rozmiar pliku .avi o 2mb jak zalecano.

Nie zmieniałem żadnych ustawień, w kolejnej zakładce (kolejka) nacisnąłem przycisk START i zaczęło niby go rekompresować.
Orientuje się ktoś może w obsłudze tego programu, co powinienem zaznaczyć? Albo czy możecie inne programy, który pozwolą mi usunąć mi z filmu kodek GMC?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam