ToServeAndProtect napisał(a):jeśli to komunikacja miejska to TAK, jeśli poza miejska to nie musisz przepuszczać.
ToServeAndProtect napisał(a):mało który kierowca jest kulturalny i się wpycha przed autobus
okocza napisał(a):cinek_1111, na egzaminie trzeba, później już nieale autobusy tylko miejskie - tak mi mówił instruktor
BZIKU napisał(a):kahoona,nie tyle naszą co "instruktorów"
Fireworkss napisał(a):cinek_1111 jak widzisz autobus w zatoczce nawet bez wl. kierunkowskazu to nie trzeba byc geniuszem zeby wiedziec ze trzeba chocby troche zwolnic i uwazac. A jak sie jedzie na pelen gaz i sie nie patrzy na boki to potem moga byc takie skutki jak piszesz.
jestem w połowie autobusu on właczy sobie raptownie kierunek i wyjeżdża nie patrząc na mnie
jak jedziesz samochodem to doskonale w wiekszosci przyadkow widac czy pasazerowie wchodza czy wychodza a autobusu
BZIKU napisał(a):Wtedy powinna automatycznie właczyc się Zasada wzajemnego/ograniczonego zaufania i dostosowanie sytuacji do warunków panujacych na drodze
cinek_1111 napisał(a):to ich praca cos za coś i co mam ich żałować phii żartujesz to już ich problem nie mój
to ich praca cos za coś i co mam ich żałować phii żartujesz to już ich problem nie mój, a tak jak Cie uczą to tylko ledwo podstawey dopiero jak sam jeździsz to się uczysz
cinek_1111 napisał(a):Czy jest gdzieś w kodeksie drogowym przepis że trzeba wpuścić autobus z zatoczki do ruchu??
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości