Procesor: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4200+ 2,0ghz
Zasilacz: ModeCom Feel 350W (raczej nie jego wina, skoro wcześniej się nie przegrzewał)
Sh@m@N napisał(a):Raczej właśnie tego nie możesz wykluczyć. Pożycz od kolegi zasilacz około 400 W - Z LISTY DOBRYCH, zamontuj i skatuj komputer jakąś grą.
Po drodze - orientacyjnie - sprawdź napięcia podawane przez zasilacz - w BIOS i w windows - odczytane na przykład za pomocą HWiNFO.
Adasiek74 napisał(a):Myślę że to procesor . Napięcie 2.29V? Pożycz zasilacz od kogoś. Możesz też spróbować przywrócić ustawienia BIOSU.
Mr.Nietoper napisał(a):W jaki sposób, wyjąć baterie z płyty głównej na 10 minut czy jak?
Mikou@j napisał(a):Mr.Nietoper napisał(a):W jaki sposób, wyjąć baterie z płyty głównej na 10 minut czy jak?
Może być tak, lub zworką na płycie.
Everest jest bardzo mało miarodajnym programem (o ile można powiedzieć, że którykolwiek program jest miarodajny), dlatego Sh@m@N prosił o scr z HWiNFO.
IMO zasilacz, do sprawdzenia, by mieć 100% pewności. Prawdopodobnie on jest winny.
Mr.Nietoper napisał(a):Napisałem ci PW'tke z zapytaniem
Mikou@j napisał(a):Jeżeli masz zablokowane CPU Core Voltage, to zrób ten restart biosu, może coś to da. Jak widzisz pomiary w HWiNFO, różnią się od tych z Everesta. Napięcie na linii +12V to też porażka.
Jestem zdania, że zasilacz uwala ci sprzęt, lub już uwalił ?
Mikou@j napisał(a):Ściągnąłem sobie instrukcję tej płyty i najwyraźniej nie pozwala ona na zmianę napięcia.
Z resztą nie ma co się dziwić, tego typu płyta ma po prostu działać, nie pozwala na żadną integrację, OC etc.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości