przez Dr@GuN 18 Lis 2007, 12:16
witam , mam problema , udostępniam pewnej osobie neta , jest zielona ale szybko się "rozwija" o ile miesiąc temu musiałem jej gg instalować o tyle teraz przez beershare zapycha mi 70% łącza....nie wiem jak nie ma przekierowania portów na 99% sciaga mp3 które 10 minut puźniej usuwa...nie chcę odcinać zbyt drastycznie neta jej , ale umowa była taka ja nie zapycham łącza ona też (przynajmiej od 7 do 22

) a tu doopa , chcę ją niejako pokarać i się zastanawiam jakie porty poblokować (zakresy ? ) żeby chodziło jej gg http poczta...no i ewentualnie ftp nic więcej a i najlepiej jak by 80 port przyciąć do jakiś 50%

o ile blokowanie zakresów portów dla ip jest łatwe o tyle nie wiem jak przyciąć łącze...do kompa mam dostęp 24/7 tylko nie bardzo po cichu

I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.