Fireworkss napisał(a):ak umre to bede mial to gleboko w dup... co beda o mnie mówić skoro nie potrafili tego powiedziec prosto w oczy za zycia, a czy beda mnie objezdzac po smierci to ich sprawa mi to wtedy bedzie zwisac.
skowrona napisał(a):To co dzieje sie teraz w tv to normalnie żal. Wychwalają go jakby nie wiadomo co zrobił dosłownie jakby jakiś bohater wojenny zginął czy wybitny polski polityk którym kaczyński jakby nie spojrzeć nie był moim zdaniem to przesada. I w ogóle te 24h relacje tak jakby zaraz miał ożyć.
Fireworkss napisał(a):Ludzi sprzedajacych znicze i kawiaty w tym dniu tez tak scigales wszak oni wlasnie z takich tragedi zyja i na nich zarabiaja.
kajtekjr napisał(a):Fireworkss napisał(a):Ludzi sprzedajacych znicze i kawiaty w tym dniu tez tak scigales wszak oni wlasnie z takich tragedi zyja i na nich zarabiaja.
Widzę, że nie rozumiesz... Tutaj jest chęć wzbogacenia się na znanym człowieku, który tragicznie zakończył swój żywot.. Zresztą autor aukcji tego nie krył - wystarczy spojrzeć na tytuł aukcji i to dlatego zgłosiłem tą aukcję do allegro.
Osoby produkujące/sprzedające znicze to inna sprawa.. Nie wyprodukowali znicza z napisem "RIP 10.04.2010 - Lech Kaczyński" po to żeby się lepiej sprzedawał...
Zauważasz ta subtelna różnicę ?
Fireworkss napisał(a):A co to za subtelna roznica sprzedawac koszulki dydykowane tej tragedi czy znicze zarobek to zarobek.
Ale jak widac zawsze sie znajdzie jakis etyk co mu bedzie przeskadzalo.
// trzeba być idiota aby zarabiać na tragedii
kajtekjr napisał(a):powinni to zrobić Twoi rodzice gdy byłeś młodszy..
kajtekjr napisał(a):Gdyby aukcja była ok to by została mimo zgłoszenia tego do pracowników allegro.. Jak widać poleciała w śmieci, a więc nie tylko ja sądzę, że żerowanie na katastrofie i tragedii ludzkiej nie jest w porządku..
kajtekjr napisał(a):żerowanie na katastrofie i tragedii ludzkiej nie jest w porządku
CrossFire napisał(a):Mnie ogólnie tylko śmieszy ten patriotyzm polaków, oraz nagle zaangażowanie sie w to, setki zniczy na opisach gg, czy nk i inne badziewia, kondolencje oraz tak sztuczne wypowiedzi TV i nie tylko, ze nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Za kilka dni zapomną, jak to było z Janem Pawłem II i tyle, pójdą na wódeczkę czy papieroska i będą się bawić w najlepsze, a co.
Rozbrajają mnie również, te czarne kolory i wstążki... no, ale to moja sprawa, tragedia jak każda inna zginęło wielu ludzi w katastrofie, na ich miejsce w rządach przyjdą inni tak samo w wojsku i innych urzędach.
nie będę udawał, ze mi szkoda, czy współczuje rodzina poszkodowanym bo tak nie jest, nawet ich nie znalem ogólnie, wiec to tez inna sprawa, nawet za życia mnie nie interesowali, wiec teraz to i tak już nic nie zmieni.... gdybym miał się martwic każdym wydarzeniem na świecie i klęskami żywiołowymi czy mordami na innych kontynentach to można byłoby zwariować, dość mi własnych i rodzinnych problemów.
CrossFire napisał(a):na ich miejsce w rządach przyjdą inni tak samo w wojsku
No ale coz moze ty nigdy nie doswiadczyles tego czym jest smierc bliskiej osoby albo jestes za mlody zeby to zrozumiec i za duzo spedzasz czasu przy monitorze.
Wskaz mi podobna tragedie gdzie zgineli w jednej katastrofie tak wazni ludzie w panstwie.
Poza tym NIKT ale to NIKT nie udaje.. nie ma sztucznego współczucia jak ty to dziwnie określiłeś. Bylem przy pałacu i widziałem co tam sie działo i wszyscy przezywają ta tragedie jakby zginał ktoś bliski.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości