Tak czytając wasze wypowiedzi wprost nie moge sie powstrzymac od krotkiego komentarza... mianowicie...
Ja rozumiem wszystko bo sam jestem w wieku szkolnym i powiem tak:
nie dziwie sie ze co niektorym z was rodzice chca odciac neta itp.
Bo ja sam nie mam swojego kompa (komp z ktorego korzystam to komp rodzicow ktory maja do pracy) i mam do niego dosyc ograniczony dostep i co?
Za instalacje neta musialem sam zapłacic (chociaz stalych dochodow nie mam) a wiedzcie za instalacja neta w miejscu gdzie mieszkam wcale nie byla tania...

Owszem starzy płaca abonament, ale na montaz musialem wylozyc wlasna kase.
Druga sprawa - wszyscy macie swoje kompy za ktore zaplacili wasi rodzice (oczywiscie mowie tu o "niepelnoletnich" userach) - to nie dziwcie sie ze kiedys moga sie wk... i widzac to ze sie w ogole nie uczycie i nie pomagacie im w niczym tylko gracie i siedzicie na necie to wam wtedy odepną neta i mają do tego całkowite prawo
Ja sam sie zabezpieczam przed taka sytuacja

mianowicie od jakiegos czasu usilnie gromadze kase i w czerwcu planuje nabyc nowiutki sprzecior za własną kasę

i wtedy chocby nie wiem co to nikt mi nie zabroni siedziec za kompem
Tak wiec jesli nie chcecie byc stawiani w takiej "dramatycznej" sytuacji jak RufusFCB to moze warto wyposazyc sie we wlasnego kompa? A nie zyc stale na łasce rodziców
Jeszcze jedna nurtująca mnie sprawa:
Lecter napisał(a):Musisz pokazać rodzicom, że umiesz pogodzić szkołe z kompem to będzie ok.
ludzie bez jaj czy wy poza kompem nie ma cie żadnych rozrywek, zajec, hobby, znajomych, kobiety

czy tylko kazda wolna chwile spedzacie przed monitorem - bo jesli tak to jest z wami cos nie tak

i nie dziwcie sie ze rodzice wam zabraniaja korzystac z kompa
To chyba tyle moich wywodów. Moze nie mam racji, ale zapewne co niektorzy starsi forumowcy sie ze mną zgodzą.
P.S. RufusFCB - zycia bez internetu wcale nie musi byc gorsze
Poradzam wykorzystac wolne chwile np. na podrywanie kobietek

(w koncu wiosna idzie

)
Pozdro!