Jarek napisał(a):Podociskaj wszystkie kabelki. Zasilacz dziala bo inaczej by si enei swiecil. A kiedy/po czym to sie stalo?
reckomar napisał(a):Pali mi się tylko czerwona dioda na płycie. Wciskam power ,komp jest martwy
qwsxdfre napisał(a):zresetuj bios do ustawien domyslnych zworką na plycie lub wyjmij baterie z plyty.
Pali mi się tylko czerwona dioda na płycie.
PS.nic nie było podkręcane,zmieniane,kombinowane...
qwsxdfre napisał(a):ej dioda na plycie? czy na obudowie?
qwsxdfre napisał(a):wiesz niektore plyty glowne maja takie bajery po to aby wiedziec co sie zepsulo
Amistad18 napisał(a):qwsxdfre napisał(a):ej dioda na plycie? czy na obudowie?qwsxdfre napisał(a):wiesz niektore plyty glowne maja takie bajery po to aby wiedziec co sie zepsulo
mi się wydaje że ten bajer "czerwona dioda" ma świadczyć że do płyty głównej dochodzi napięcie....ja mam np w kompie zieloną diode...
MaciekSc napisał(a):masz wiatraczek na zasilaczu? jesli tak to czy on sie wogole porusza?
Jak już pisałem,pali się tylko czerwoma dioda na płycie,a poza tym żadnych oznak życia "trup"
adi.debol napisał(a):Witam wszystkich!Mam podobny problem.Na poczatku komp mi sie wylaczal podczas grania w gry czy nawet sluchania muzy, ale ostatnio wylacza sie podczas uruchamiania Windowsa.Zeby ponownie go uruchomic musze na chwile wyjac kabel zasilajacy bo inaczej nie odpala a na plycie glownej pali sie zielona lampka.Wydaje mi sie ze to zasilacz ale moze byc jakas inna prezyczyna?Nie sadze zeby to byl RAM bo niedawno dokupilem nowa kosc, a plyta nalezy raczej do lepszych - Asus A7...
Z gory dzieki za info.Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości