Być może, czy 10 klatek róznicy mnie zbawi?? nie sądzę ...
Po za tym najlepszym dowodem są opinie tych którzy kupili i korzystają.
Poniżej opinie AMD X8 FX-8350 4.0GHz AM3+ BOX1. Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego procesora, świetnie radzi sobie z najnowszymi grami i programami, nie mam z nim żadnych problemów. 8 rdzeni procesora znakomicie sprawdza się podczas obróbki filmów i grania. Mogę go każdemu polecić kto potrzebuje dużej mocy obliczeniowej w rozsądnych pieniądzach.
2. Świetny zestaw, jeśli ktoś nie planuje overclockingu to wentylator z BOXa spokojnie utrzymuje temperaturę procesora na akceptowalnych poziomach, wentylator jest cichy i sprawny, wbrew pozorom chłodzenie bajecznie łatwe w montażu, procesor AMD zamontuje nawet dziecko. Niezniszczalny procesor - osiągi porównalne z konkurencyjnymi modelami Intela, ale różnica w cenie jest gigantycznym plusem dla AMD. Wbrew wielu benchmarkom i testom można na własną rękę przekonać się, że jest to procesor wymierzony między innymi w graczy, bo o wiele lepiej niż Intele radzi sobie ze streamingiem i nagrywaniem software'owym wielu gier, aczkolwiek tutaj jest to też kwestia poszczególnych gier. Polecam obejrzeć filmy o tym procesorze prezentowane na YouTube przez Tek Syndicate (RazeTheWorld)! Trzeba naprawdę robić cuda-wianki / cuda na kiju, żeby naprawdę obciążyć ten procesor. Jak na razie 100% obciążenia udało mi się tylko osiągnać za pomocą programów, które nie bardzo radzą sobie z "organizowaniem własnej pracy", chodzi głównie o procesy próbujące uzyskać dostęp do wielu sektorów dysków twardych jednocześnie przy dużych operacjach na danych, np. usunięcie kilkudziesięciu gigabajtów danych przez Unlocker (EmptyLoop, polecam) bez dostępu User Account Control. W takich przypadkach np. Antywirus Norton zgłasza problemy procesu z obciążaniem procesora, aczkolwiek są to naprawdę wyjątkowe sytuacje. Ten procesor pociągnie każdą grę i najprawdopodobniej przez wiele lat się ten stan nie zmieni.

Radiator fabrycznie pokryty jest warstwą pasty termoprzewodzącej, więc nie trzeba specjalnie do instalacji kupować nowej porcji pasty.
3. Wydajność daleko w tyle w porównaniu do procesorów intelowskich, jednak w tym przedziale cenowym dla aplikacji wykorzystujących wiele rdzeni deklasuje lidera
4.Procesor bardzo wydajny. Duża możliwość Tuningu. Mnożnik pamięci bardzo duży do x 16, dla przykładu Phenom II max x8. Magistrala na 2,6 GHz. Wydajność wieksza od najmocniejszego I5, a słabszy tylko o 30 % od najmocniejszego I7. Bardzo polecam
5. Fantastyczny procesor. Świetne: Value for Money. Jestem w 100% zadowolony. Jeśli robisz kompa do 3-4 tysięcy zł, procek idealny.
6. Witam Procesor kupiłem tu, czyli w Agito. Po przesiadce z Phenom 965BE w grach starszych różnicy żadnej nie widzę. Natomiast np. na Assassin's Creed 3 czy BF3 już jest odczuwalna poprawa. Widać, że te gry nieźle wykorzystują FX-8350. Natomiast przy konwersji filmów np. z BluRay do MKV oczywiście H264 procesor pokazuje na co go stać! Rewelacyjnie współpracuje z popularnym DVDFab, który doskonale wykorzystuje FX-8350 konwertując ww. materiał video z prędkością dochodzącą do 100 klatek na sekundę! Podsumowując - jak za tą cenę, po prostu rewelacja !!!
7. Nie zawiodłem się kupując ten produkt. Z moim GTX 660Ti od Gigabyte wszystkie najnowsze gry działają z płynnością 55-60 fps na najwyższych ustawieniach graficznych. Chłodzenia box'owego nie polecam.
8. Procek rewelacja byłem posiadaczem Phenoma 9850 przez ostatnie 5 lat procek dobrze służył wersja poprawiona po 9800 i to samo jest z FX,m 8350 poprawiony 8320. Na chłodzeniu wodą stabilne 4,8 GHz przy 1,41 V i 45 C temp max udało się 5,7 GHz ale po co. A opinie fanbojów Intela że to chłam troszkę się mija z prawdą ,z Radeonem 6870 na World of tanks 50 fps na fullhd Także bardzo polecam 
ostatni chyba mówi sam za siebie. wszyscy co kupili każdy jeden opinia pozytywna !!
Podam Ci przykład, zachwalano samsung galaxy s3 kupiłem wydałem 3 tys i co po 6 miesiacach go psprzedałem , dawno takiego chłamu nie miałem, wieszał się masakrycznie a taki niby maszyna. Kupiłem teraz alcatela one idol za którego dałem nie całe tysiak, chodzi jak burza, nie wiesza się i ma wieksze możliwości niż przereklamowany szajsung. Tu jest tak samo.
Czasem warto dać szanse produktom tańszym, bo to nie oznacza gorszym.