Witam
Może ktoś mi coś doradzi..
Przy założeniu działalności gospodarczej i średnim zarobku miesięcznym około 3-4 tys. netto jaki wybrać sposób opodatkowania ryczałt? liniowy? czy jakiś inny jak jest? i dlaczego oczywiście..

Wojtasgls napisał(a):Koszty.. brak jak trzeba to się znajdą (laptop, dojazd zależy co można podpiąć pod to)
Wojtasgls napisał(a):chcę do regonu wpisać na przyszłość np. handel onliine, usługi transportowe, sprzedaż paliw bo niewykluczone, że w przyszłośći tym się nie zajmę.
Przy wybieraniu podatku liniowego jako formy opodatkowania należy także pamiętać, że wybór tej formy nie jest możliwy, jeżeli w ramach działalności gospodarczej podatnik w bieżącym lub poprzednim roku podatkowym wykonywał lub wykonuje te same czynności, które wykonywał na rzecz obecnego lub byłego pracodawcy w ramach stosunku pracy.
Nie mogą z niej skorzystać również osoby pracujące na zasadzie samozatrudnienia u byłego pracodawcy. 

Wojtasgls napisał(a):jak to rozumieć? bo powiedzmy mi chodzi oto żeby świadczyć usługi dla byłego szefa tylko na własnej działalności..
Wojtasgls napisał(a):czy działalność tą można podpiąć pod 8,5% ?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości