czybit16 napisał(a):Jedyne co jeszcze można zrobić dla nas samych to w wyborach parlamentarnych zagłosować na partie Korwina-Mikke jako premier może by coś zdziałał
Poczytaj o populizmie. Jak działa itp. Podobnie działał niejaki "Człowiek z charakterem" Na pytanie 'skąd wziąć na to pieniądze' prosto odpowiadał 'pieniądze są w bankach' ;] A WG MNIE pan Mikke proponuje zbyt łatwe rozwiązania których w Polsce nie da się wprowadzić. To nie jest kraj w którym jest dyktatura (chociaż marzy się monarchia parlamentarna z realną władzą króla) tylko kraj w którym oficjalnie jest demokracja.
Prywatna służba zdrowia jest lepsza - przykład, miałem iść na tomografię głowy, dzwonię do przychodni i pytam się czy mogę się umówić - pani mówi, że jeszcze nie mają grafiku na przyszły rok. A zadzwoniłem prywatnie, powiedziano mi, że mogę przyjść za dwa dni - cena - 250zł. A w przypadku prywatyzacji, pieniądze z obowiązkowych jak i teraz składek są przekazywane do jakiegoś jakby konta z którego później szpital dostaje pieniądze za leczenie nas. I brak kolejek i nerwów.