szukałem ale tego chyba jeszcze na Waszym forum nie było..
otóż ostatnio padł mi jeden system WinXP, na szczęście miałem drugi. nie widział on ostatniej partycji na moim dysku ( WDC 200JB). Otworzyłem więc narzędzia administarcyjne a tam zarządzanie dyskami. Było napisane, że to jest wolna przestrzeń więc utworzyłem nowy dysk (poprzedni system wszystko widział). ale zaraz prosił aby go sformatować. Miałem tam dane więc się wycofałem. Po restarcie kompa na ostatniej partycji (tej zaraz obok tej na moment utworzonej w tym systemie) część katalogów zamienieła się w pliki po 32 albo 64kb (zarówno te, które nie były w katalogach jak i te z katalogów - losowo).
Zainstalowałem EasyRecovery Pro i próbowałem odzyskać - niestety nie widzi tych akurat plików - znalazł tylko stare albo jakieś inne. Odznalazł jeszcze pliki w katalogu (chyba) LOSTFIL o rozszerzeniu .CHF. Zgrałem jeden taki plik w na inną partycję, zmieniłem rozszerzenie na mp3 (był to dysk z mp3) uruchamiam w winampie i..
partycja ma ok 40 gb a zniknęło mi ok 20 gb mp3...
może są jeszcze jakieś lepsze programy do odzyskiwania??
p.s jak włączyłem Nortona Disk Doctora to zgłasza się z problemem na dyku 2 - błąd w tablicy partycji..
THX za pomoc
czy nikt do k**** nędzy nie może mi pomóc w tym?? panowie specjaliści