Mam zamiar dokupić sobie Pamięci ram DDR2. Obecnie posiadam 2x1GB 800MHz CL4 OCZ platinum rev2 i miałem zamiar kupić dodatkowe 2GB za 125zł. Wypatrzyłem jednak że są pamięci A-Data 2x2GB 800MHz CL4 Extreme Edition za 170zł. Co według was bardziej opłaca się zrobić, dokupić 2GB czy kupić nowe 4GB za ciut większą kwotę ? Jak będę posiadać 4x1GB to chyba nie będzie już dual-channel

. Słyszałem że pamięci A-Daty są lepsze i posiadają większe OC ale trzeba ustawiać na nich większe napięcie, prawda to ?
Do tego osobne pytanie: obecnie mam podkręconą szynę FSB i pamięci jadą na 850MHz CL4 i napięciem 2.0V. Czy gdy zostawię tak te ustawienia, wyłączę komputer, następnie dodam drugie 2GB lub wyjmę i wsadzę nowe 4GB to chyba pamięci pojadą na starcie z ustawieniem poprzednim i nic się nie stanie im ? Nie jestem pewien czy można na nich 1 raz uruchamiając komputer zostawić zmienione CL i napięcie, a wolałbym nic nie zepsuć
Intel core 2 duo E6750 2.6 @3,4GHz | GeForce Palit 8800GT 512MB OC | OCZ Reaper 2x 2GB | ASUS P5K-E | Samsung 320GB | Corsair HX750W.