ktosiek88 napisał(a):słyszałem coś o GF 8800Gt
ktosiek88 napisał(a):że niezły potwór z tej karty ale podobno są wydajniejsze
ktosiek88 napisał(a):Za około tydzień wychodzi Geforce 9600,
Nadchodząca seria GeForce 9 ma zauroczyć nas swoją wydajnością, choć chyba tylko w drogim High Endzie, bo już seria GeForce 9600GT, która docelowo ma podjąć konkurencję z Radeonami serii 3870, wygląda raczej słabo. Jej GPU wykonane nadal w technologii 65 nm (chip D9P), pracować ma z prędkością 500 MHz, natomiast pamięci (256 bit) osiągną efektywne 2000 MHz. Układ graficzny ma zawierać tylko 64 jednostki cieniujące. Dodatkowo, jak donosi Fudzilla, nVidia nie wprowadzi w tym modelu obsługi standardu DirectX 10.1, co jest ruchem dość zastanawiającym przy zapowiadanej poprawce SP1 do Windows Vista, która ma wprowadzić 10.1 do obsługi systemu.
Specyfikacja GeForce 9600 GT
* prędkość GPU:650 Mhz
* prędkość pamięci: 1800 Mhz
* prędkość Shaderów: 1625 Mhz
* ilość pamięci: 512 MB
* magistrala pamięci: 256 bit
* ilość potoków: 96
* wsparcie dla DirectX 10.0 oraz OpenGL 3.0
* obsługa ShaderModel 4.0
Wydajność karty będzie niższa od 8800GT.
ktosiek88 napisał(a):Jakieś dodatkowe chłodzenie trzeba by było na takiej karcie instalować czy te fabryczne są w porządku?
ktosiek88 napisał(a):ale podobno lepsza graficznie i wydajnościowo. Czy to prawda?
ktosiek88 napisał(a):2. Jak ta karta się kręci? jest dość podatna na podkręcenie?
ktosiek88 napisał(a):ale mój zestaw mniej więcej będzie taki:
-Procesor dwurdzeniowy AMD 2.4 ghz
-2Gb ram (+768 które już mam ;P)
-płyta główna -> Płyta główna Dfi Lan Party podobno najlepsza do OC ;P
Gdybyście mieli trochę czasu to przejrzyjcie ten mój sprzęt albo podajcie własne konfiguracje za te pieniądze, oczywiście chodzi o te najwazniejsze podzespoły, no i jeszcze dysk-taki 320gb. wystarczy ;P
Z góry dziękuję jeżeli komuś chciało by się poszukać
ktosiek88 napisał(a):Ostatnim razem kupując podzespoły trochę się wkopałem Teraz chcę wszystko dobrać idealnie
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości