ktosiek88 napisał(a):słyszałem coś o GF 8800Gt
ktosiek88 napisał(a):że niezły potwór z tej karty ale podobno są wydajniejsze

ktosiek88 napisał(a):Za około tydzień wychodzi Geforce 9600,

Nadchodząca seria GeForce 9 ma zauroczyć nas swoją wydajnością, choć chyba tylko w drogim High Endzie, bo już seria GeForce 9600GT, która docelowo ma podjąć konkurencję z Radeonami serii 3870, wygląda raczej słabo. Jej GPU wykonane nadal w technologii 65 nm (chip D9P), pracować ma z prędkością 500 MHz, natomiast pamięci (256 bit) osiągną efektywne 2000 MHz. Układ graficzny ma zawierać tylko 64 jednostki cieniujące. Dodatkowo, jak donosi Fudzilla, nVidia nie wprowadzi w tym modelu obsługi standardu DirectX 10.1, co jest ruchem dość zastanawiającym przy zapowiadanej poprawce SP1 do Windows Vista, która ma wprowadzić 10.1 do obsługi systemu.
Specyfikacja GeForce 9600 GT
* prędkość GPU:650 Mhz
* prędkość pamięci: 1800 Mhz
* prędkość Shaderów: 1625 Mhz
* ilość pamięci: 512 MB
* magistrala pamięci: 256 bit
* ilość potoków: 96
* wsparcie dla DirectX 10.0 oraz OpenGL 3.0
* obsługa ShaderModel 4.0
Wydajność karty będzie niższa od 8800GT.

ktosiek88 napisał(a):Jakieś dodatkowe chłodzenie trzeba by było na takiej karcie instalować czy te fabryczne są w porządku?
ktosiek88 napisał(a):ale podobno lepsza graficznie i wydajnościowo. Czy to prawda?
ktosiek88 napisał(a):2. Jak ta karta się kręci? jest dość podatna na podkręcenie?
ktosiek88 napisał(a):ale mój zestaw mniej więcej będzie taki:
-Procesor dwurdzeniowy AMD 2.4 ghz
-2Gb ram (+768 które już mam ;P)
-płyta główna -> Płyta główna Dfi Lan Party podobno najlepsza do OC ;P
Gdybyście mieli trochę czasu to przejrzyjcie ten mój sprzęt albo podajcie własne konfiguracje za te pieniądze, oczywiście chodzi o te najwazniejsze podzespoły, no i jeszcze dysk-taki 320gb. wystarczy ;P
Z góry dziękuję jeżeli komuś chciało by się poszukać

Jeżeli jednak nie była by dobra to co proponujecie? Ostatnim razem kupując podzespoły trochę się wkopałem
 Jeżeli jednak nie była by dobra to co proponujecie? Ostatnim razem kupując podzespoły trochę się wkopałem   Teraz chcę wszystko dobrać idealnie, żeby nie było takiej sytuacji, że płyta główna ogranicza mi wyciągnięcie maksimum z pozostałych podzespołów
  Teraz chcę wszystko dobrać idealnie, żeby nie było takiej sytuacji, że płyta główna ogranicza mi wyciągnięcie maksimum z pozostałych podzespołów  

a mostek to takie małe cuś czym łączysz grafy po umieszczeniu ich w 2 slotach PCI-E a jak to są słabe grafy to wydajność dość niska w porównaniu z jedną naprawdę mocną - chyba to się rewelacyjnie sprawdzi przy 2x 8800GTS/GTX lecz tu firma MSI nie śpi i wypuściła już dość dawno Quad SLI czyli można podłączyć 4 karty graficzne
 a mostek to takie małe cuś czym łączysz grafy po umieszczeniu ich w 2 slotach PCI-E a jak to są słabe grafy to wydajność dość niska w porównaniu z jedną naprawdę mocną - chyba to się rewelacyjnie sprawdzi przy 2x 8800GTS/GTX lecz tu firma MSI nie śpi i wypuściła już dość dawno Quad SLI czyli można podłączyć 4 karty graficzne  łooooooooł
 łooooooooł 

ktosiek88 napisał(a):Ostatnim razem kupując podzespoły trochę się wkopałem Teraz chcę wszystko dobrać idealnie

Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości