witam wszystkich
moj problem jest nastepując
dwa dni temu postanowilem sformatowac dysk wiec tak jak zwykle odpalilem instalke wszystko ladnie pieknie zrestartowal mi sie komputer i tu zaczely sie schody nie pokazala mi sie opcja sformatoania dysku ale pomyslalem ze to co zainstaluje windowsa xp na drugiej partcji i juz w systemie sformatuje c no i zainstalowalem win wchodze do sytemu i okazalo sie ze nie moge sformtowac c wyskakiwala wiadomosc " system windows nie moze dokoniczyc formatowania" a wiec postanowilem usunac wszystko recznie jak pomyslalem tak zrobile i okazalo sie ze na c barkuje mi 7GB partycja ma 20GB po usunieciu wysztkich plikow jakie tam widzialem wolnego miejsca zostalo 13GB zaznaczylem w opcjach folderow zeby pokazywal mi ukryte pliki ale nic sie nie pokazalo natomiast jak skanowalem go antywirusem pokazywal ze sa tam jakies pliki
od tego czasu walcze z windowsem prubowalem sformatowac dysk za pomoca wiersza polecen ale nic sie nie stalo , za pomoca plyty win xp tez sie nie da bo nie pokazuje mi sie tak opcja jak format byle jakiej partycji na c mam system plikow NTFS z tego co czytalem ta forum dyskieta startowa nic nie da
tak wiec czy zna ktos jakis inny sposub na sformatowanie dysku ew. program ?