serart15 napisał(a):A jeszcze do tego mój zasłużony zasilacz - Chieftec 500W CFT-500A-12S DualXeon, zakupiony w sierpniu 2007 () zaczyna nawalać. Łożysko się starło, więc zaczął głośno chodzić, coś zaczyna się dziać z napięciami itp
agresja napisał(a):Resztę kasy dołóż do GPU.
Hmm... Już pomijając wcześniej wspomniany zasilacz, to do jakiej karty opłacało by się dołożyć? Bo ostatnio wpadło mi trochę dodatkowej gotówki, a ja już jestem taki, że lubię pakować wszystkie pieniądze w części
serart15 napisał(a):I jeszcze jedno pytanie. Czy żadna z części nie będzie siebie ograniczała - np. procesor karty lub karta procesora?
serart15 napisał(a):Dzisiaj przyszedł już zasilacz (znalazłem za 279 zł z przesyłką)
A co do karty graficznej to... jestem głupi i wezmę Gigabyte GeForce GTX 470 OC 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI xD
Zaraz będę ją zamawiał, tylko proszę powiedzieć czy wszystko będzie ze sobą współpracowało:
AMD Phenom II X4 925 /2.8GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/
AsRock M3A770DE /AMD 770, DDR3 1333/
A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz CL9 X-Series
Gigabyte GeForce GTX 470 OC 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI
OCZ ModXStream Pro 600W
I jeszcze jedno pytanie. Czy żadna z części nie będzie siebie ograniczała - np. procesor karty lub karta procesora?
serart15 napisał(a):EDIT: I do jakiej częstotliwości miałbym podkręcić procesor (ile by wystarczyło)?
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości