W tym momencie sprawy zaczynają się komplikować, otóż po odpaleniu gry i skonfigurowaniu wszystkich opcji, wybrałem opcję "Tutorial", po czym... przeszedłem go. Wszystko działało bez zarzutu aż do chwili, gdy wybrałem opcję "New Game", czerwony pasek loadingu wydłużał się, by niespodziewanie zatrzymać się w 1/3 swojej drogi, po czym nastąpiło zamknięcie gry i wyświetlił się tradycyjny komunikat o błędzie. Być może przydatną informacją będzie to, że przy próbie odpalenia treningu na najwyższych detalach dzieje się dokładnie to samo co z normalnym trybem nawet na najniższych detalach, jednakże odkryłem, że "crash" powoduje w tym przypadku konkretny element ustawień, a mianowicie "Material Variations". Poniżej zamieszczam oryginalny opis tej funkcji:
"Higher settings will make the shooting effects in the game look better. Higher settings increase the amount of main memory used." (chciałbym jedynie dodać że RAM dokupiłem niedawno, i nie sądzę żeby miało to jakikolwiek wpływ na pojawianie się błedu, ponieważ występował on już wcześniej).

Mam nadzięję że opis mojego problemu jest wystarczająco szczegółowy, aby został on wyjaśniony. Czekam z niecierpliwością na wasze opinie i porady, no i rzecz jasna z góry dziękuję wszystkim którzy będą w stanie mi pomóc.