Co do benq/siemens cięzko mi coś powiedzieć bo nie znam aż tak dobrze ich monitorów, (nie wiem co tak naprawdę jest w środku) ma natomiast słaby kontrast dynamiczny bo tylko 40000:1 (50000:1 to w tym momencie standard) dlatego to raczej odradzam tym bardziej że chcesz go uzywać do gier.
IIyama jest dobrą propozycją (swego czasu były strasznie awaryjne a ludzie nie chwalili wykonania więc lepiej przed zakupem sprawdzić) choć jakością obrazu do LG czy Samsunga nie ma się co równać (moja subiektywna ocena).
Gateway to pomieszanie Sony (panel LCD) i nie wiadomo czego jeśli chodzi o elektronikę. Dobry kontrast bo 2000:1. Nie wiem jak stoją teraz z serwisem, kiedyś były problemy.
Pozostaje sprawdzenie w MM albo Saturnie jak się prezentują live, bo parametrami są bardzo zbliżone do siebie.
ToServeAndProtect napisał(a):a tak jeszcze dodam: przy tym LG od ciebie nie widzę mocować na uchwyt
Dokładnie LG nie ma opcji powieszenia na ścianie.
Dodano Dzisiaj, 17:13:IIYAMA ma najlepszy kontrast dynamiczny 60000:1 co może się przydać w grach i przy oglądaniu filmów.
ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Intel Core i9-12900K 3.2GHz+Corsair iCUE H150i Elite LCD+Thermal Grizzly CPU Contact Frame | ASUS GeForce RTX 3080 Ti ROG STRIX OC | 4x16GB DDR4 Corsair Vengeance RGB 3600MHz CL16 | Samsung 980 PRO 1TB M.2+
Kingston KC3000 1TB M.2 | Corsair RM1000x 80 Plus Gold 1000W | SilentiumPC Signum SG7V Evo TG ARGB | Microsoft Windows 11 Professional x64 | LG 27GP950-B 4K NanoIPS