Czy ma być HD Ready czy Full HD - Full HD
Jeżeli chcesz matryce 42" FULL HD dobrze by sie przydalo bo wlasnie od tej wielkosci bardzo dobrze widac różnice miedzy HD Ready a FULL HD
Moim zdaniem :
Sharp LC-42SB55EBedze bardzo dobrym wyborem. Sharp posiada bardzo dobre matryce , oraz jest bardzo wydajny i mało awaryjny (dodam ze Philips tworzy telewizory z ta sama matryca , ponieważ bardzo dobrze sprawuje sie ona w grach wideo)
-Lecz jest to HD Ready 1920 x 1080 ale różnica jest minimalnie niezauważalna (zależy czy siedzisz przy TV 1m)
Na pewno się nie zawiedziesz

EDIT tutaj chodzi właśnie o ta rozdzielczość bardziej
TV LCD 42LG6100Z Drugiej strony mogę ci polecić nowy model LG posiada FULL HD i najnowsze nowinki lecz nie zauważyłem aby gracze konsolowi dobrze wypowiadali sie ostatnio o tej marce podobno często z nią sa jakieś problemy
TV LCD 42XV550PGTen TV sam mogę polecić ponieważ grałem na nich 2 miesiące na wakacjach dokładnie na tym modelu Toshiby , bylem bardzo zadowolony i co tu więcej napisać dobry kontrast jak na statyczny FULL HD piękny efekt jak grasz 3m od TV prześlicznie to wyglądało barwy kolorów cudne.
JVC również bym ci polecił ale to mało znana marka w PL bardziej w Stanach
Ja również męczyłem się nad telewizorem i zanim do tego doszło mało co nie powyrywałem sobie wszystkich włosów , a tyle ile naczytałem się na necie to w szkole nigdy nie przeczytałem

i wypadło na Bravie 32" lecz jestem zadowolony z malymi problemami matrycowymi na początku

. Powodzenia