Z tego forum oparłem swoje słowa, jak i nie raz spotkałem się z podobną sytuacją, ale w tym temacie osoba wykonująca test i opisująca wspomina o faktach:
"600 Hz bls'S - wzmocniony panel TV , poprawiający płynność i prezentujący znakomitą jakość obrazu i brak migotania"
"Telewizor posiada - panel 600 Hz BLS (6 bloków) i jest oparty na matrycy 100 Hz"
Tym bardziej wielu użytkowników poniżej piszę że dany telewizor posiada 50/60 hz i nie mam na myśli częstotliwości podłączenia elektrycznego xD
Tak wiec dalej jestem zdania że to tylko symulacja obrazu 100 hz. Tym bardziej gołym okiem nie zauważysz różnicy .
Dodano 07.06.2016 10:07:14:Zwracam honor

, po rozmowie z działem obsługi Panasonic Polska okazuje się ze dany telewizor posiada odświeżanie matrycy 100hz. Teraz dlaczego nie jesteś w stanie wyświetlić obrazu przy rozdzielczości HD/ Full HD przy częstotliwości 100 hz , przez kartę graficzną , karta graficzna jest w stanie wygenerować większą ilość częstotliwości przy mniejszej rozdzielczości którą oferuje np monitor, a przy większych rozdzielczościach np full HD gdzie pewnie na takiej masz podłączony telewizor zapewne , karta nie jest w stanie wygenerować sygnału o większej częstotliwości.
Dodano 07.06.2016 10:10:53:Opis twojej karty graficznej cytuje " Jedynym ograniczeniem jest maksymalna obsługiwana rozdzielczość monitorów - 1920x1200 @60Hz" Temat uważam za rozwiązany.