Knopers napisał(a):1. Jaki błąd zrobiłem że nie pokazało mi sie nic na ekranie??
Knopers napisał(a):2. Czy to możliwe że przez to że nie odinstalowałem starych sterowników?(Wymieniałem geforce 2 na radeona 9600 pro)
Knopers napisał(a):3. Może mój monitor nie odczytuje takiej karty (ale w to wątpie-kupiony w 2003 roku) - CRT
Knopers napisał(a):4. Jest ryzyko że nie umiem(trudno?)wyjąć ten kabel z molexa? Ni sie nie poknoci??
Knopers napisał(a):5. Może mój zasilacz nie dawał rady z tym radeonem 9600 pro
Knopers napisał(a):6. Jeszcze raz spytam czy Feel 300W wystarczy??(reszta sprzętu na poprzedniej stronie)
Knopers napisał(a):7. Czy zresetowanie CMOS pomoże w razie czego?? (Jak to zrobić?)
Pole Wartość
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 62-1021-001131-00101111-040201-SiS64X$P4S5ADX_P4S5A/DX+ RELEASE 10/21/2002
Nazwa płyty głównej ECS P4S5A/DX+
Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 100 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz
Przepustowość 3200 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)
Informacje fizyczne płyty głównej
Liczba gniazd procesora 1
Liczba gniazd rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR
Liczba gniazd pamięci 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM
Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio
Współczynnik postaci ATX
Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm
Mikroukład płyty głównej SiS645DX
Producent płyty głównej
Nazwa firmy Elitegroup Computer Systems
Informacje o produkcie http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductList.aspx?CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0
Uaktualnienie BIOS'u http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/Category_Download.aspx?Categoryid=1
A jak zreesetować dokładnie BIOS? Wyjąć na włączonym kompie tą bateryjkę, na wyłączonym całkiem od listwy?? A jak zresetować za pomocą zworków? Na ile minut wyjąć tą baterię?
konrad7890 napisał(a):na płycie jest zworka musisz ja odnaleźć i przy wyłączonym zasilaniu przełożyć z jednej na pozycje 2 i z powrotem do pozycji 1
A te zworkę przełożyć przy włączonym kompie
przy wyłączonym zasilaniu
razor_71 napisał(a):a co do działania tego radeona po resecie zworki....to raczej nie związane z tym
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości