cinek_1111 napisał(a):jak zintegrowana to sobię odpuść te głośniki. Do tych głośników trzeba porządną kartę creativa.
Polemizowałbym...i to mocno.Akurat jestem posiadaczem w/w głosników oraz specjalnie do nich dokupiłem
Creative SB FX FATAL1TY wiec karta nie byle jaka....Fakt faktem odsłuch był fenomenalny,ale przeciętnemu słuchaczowi i uzytkownikowi tego sprzetu (czytaj żonie) konfiguracjia i ustawienia przysparzają wiele kłopotu....Karta poszła do żyda i teraz pocinają na zintegrowanej dzwiekówce Realtek HD i nie widzę-przypominam iż nie jestem audiofilem-znaczacej mocno róznicy....Grają czysto,mocno,dobitnie,bez charchotu nawet na max skali w Turbo Boost...Więc?po co jakaś konkretna karta creative?Kupno do tych głosników karty za 100zł absolutnie mija się z celem-dużo sobie nie polepszysz odsłuchu a na wydatek rzędu 500zł aby konkretnie wyciagać coś z głosników->nie każdy moze sobie pozwolić...
filip.ludwik napisał(a):głównie chodzi mi o odpowiedzi na te pytania o kablu
Moim zdaniem przed zakupem kabla,gdy juz bedziesz miał głośniki-zrób sobie rozruch i odsłuch bez kabla optycznego;byc może ustawienia cię zadowolą...
Odrazu uprzedzam abys sie przygotował na wizyty sąsiadów (o ile mieszkasz w bloku,kamienicy) gdyż bedziesz im fundował "darmowe masaże stóp"...to już jest moc nie do pogardzenia,i ciężko się pochamować głosnego odsłuchu

wiem cos o tym
A jesli juz mowa o konkretnych kartach-polecam
ASUS XONAR D2 ale jak juz wspominałem to wydatek ok 500zł