Jeśli chodzi o Olympusa Sp510-powiem szczerze więcej negatywu niż pozytywu.Jestem zaawansowanym amatorem.Przede wszystkim jakość zdjęć bardzo niezadawalająca,przy bardzo dużym iso zdjęcia ziarniste co wygląda paskudnie,tryb auto robi bardzo kiepskie zdjęcia,dużo zdjęć wyszło przebarwionych na niebiesko.Zdjęcia panoramiczne bardzo niskiej jakości,nie widac żadnych szczegółów na zdjęciach krajobrazu,bardzo często zdjęcia są rozmyte, niewyraźne,stabilizator obrazu to chwyt marketingowy,przy włączonym stabilizatorze podwyższa się tylko iso co negatywnie wpływa na jakość fotek.To po tych negatywach przyda się pare zalet:
-Ekran bardzo duży czytelny
-Jesli chodzi o wydajność baterii stawiam ocene 5+
-jak na to patrzeć,że aparat to nie kamera robi bardzo dobre filmiki(jedyne co brak zoom-u przy kręceniu filmu-ale to nie kamera)
-zdjęcia makro-można zrobić bardzo dobre zdjęcia,trzeba tylko poświęić troche czasu
-Bardzo rozszerzony zakres tematów dla amatorów.
Zakupiłam aparat za 1200zł.w listopadzie 2006r.
eMaNeTeWu napisał(a):Tylko że nie podobało mi się to, że jesli w pomieszczeniu światło było słabe, to zdjęcia bez flasha były rozmazane
Stan Nowy, nieużywany
zakupiony w pazdzierniku w USA
Polskie menu
kahoona napisał(a):Poza tym - optyka fatalna, jak przystało na standardowy obiektyw "in da box"
Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 EF-S IS
kahoona napisał(a):EFS 18-55 z 350D
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości