Ziomal wszystko pięknie ładnie ale nie do końca mnie zrozumiałeś. Ale po kolei: Dzięki za linka - ten opis znałem już ale mimo to dziekuje.
Problem
Jak uruchomić na Power DVD napisy które są od pliku filmowego avi. aby były wyświetlane podczas filmu DVD [właśnie tego filmu co jest z zagranicy co jest bez napisów]
Jeszcze inaczej napiszę:
Wyobraź sobie że masz film DVD bez polskich napisów. Masz też plik z napisami w formacie [ tmp player 00:00:0: Witam w filmie bez napisów] więć jak sprawdzisz czy te napisy pasują do tego DVD bez robienia tej konwersacji którą mi podałeś posta wyżej. Ja bym najpierw chciał sprawdzić czy one pasują do tego filmu nim podjąłbym się przeróbki filmu i wstawianu napisów. Ktoś mi mówił kiedyś żeby zrobić tak, uruchomić power dvd otworzyć film wpisać ścieżkę np: C:\Documents and Settings\Pulpit\napisy do filmu - wtedy film by szedł sobie spokojnie w odtwarzaczu a napisy program by sobie czytał z ścieżki. Bo przecież nie będe siedział i oglądał filmu DVD i pisał w notatniku
00:00:01:gdzie jesteś
00:00:03:tutaj nie widzisz mnie.
itp. po to aby zapisać w którym momęcie są dialogi filmowe a następnie przetłumaczać napisy z tego zagranicznego DVD na język polski. Kapujecie już o co mi chodzi
Mój problem jest taki jak to zrobić. Pozdrawiam Tomasz
Ps:
Fluid pytałem się ciebie o
DVD maestro - powiedziałeś mi że nie ma w necie go bo jest płatny i niedostepny - tymczasem właśnie pod tym linkiem co podałeś do pobrania krył sie DVD maestro ktury szukałem: