Na płytce CD (katalog pliki/drivers/speedmgmt/mgmt) otrzymanej od TPSA (lub w archiwum) znajdujemy mikrokod modemu (czyli plik mgmt.o).Kopiujemy go go we wskazane wcześniej miejsce, czyli do katalogu /usr/share/speedtouch/. Nadajemy plikowi mgmt.o prawa root.root 751 zleceniami: chown root.root nazwapliku oraz chmod 751 nazwapliku . Jeżeli nie zadziała to dajemy prawa 755. Tak samo z katalogiem /usr/share/speedtouch
-uruchamiamy go pod kernelem 2.4.xx (w lilo startowym to jest 2425-2)[ja tego nie miałem wiec doinstalowałem odpowiedni pakiet za pomocą rpm drake a nastepnie zmodyfikowalem boot managera zeby mi to pokazywał]
-później weszłem w system/konfiguracja/konfiguracja komputera
-tam weszłem sieć internet/nowe połączenie/
-adsl
-speedtouch modem
-brak
-polska tp neostrada
-połączenie "pppoA"
-serwry wpisałem 194.204.159.1 i 194.204.152.34 tu mi jedna osoba podpowiedziała ze mozna nie wpisywać serwerów ale to musze sprawdzić , w tej chwili wyświetlają mi się (194.204.152.34 i 217.98.63.164) , następnie "login" jak go posiadacie i "hasło"( jak nie macie to wpisujecie "rejestracja@neostrada" i "rejestracja")
-następnie zaznaczamy "tak"
-a w następnych tabelach "nie"
Później z pod konsoli "roota" "Midnigh Commander-tryb administratora" tam znajdujemy plik "adsl"
-/etc/ppp/peers/adsl i tu edytujemy "adsl"
-zmieniamy linike z wpisem "pty /usr/sbin/pppoa3 -e 1 -c -vpi 0 -vci 0"
na
-"pty /usr/sbin/pppoa3 -e 1 -v 1 -m 1 -c -vpi 0 -vci 35"
-zapisujemy.
Wychodzimy i ponownie uruchamiamy komputer , mozemy wejść na ten sam kernel żeby sprawdzić czy mamy neostrade. Jak będzie to możemy już normalnie wejsć na kernel 2.6.xx to w lilo (linux).
http://nadro.netfast.org/Download/NEO_Installer_v1.01.tar.bz2
$ su
Password: (podajesz haslo roota)
$ cd /home/twoja_nazwa_uzytkownika/
$ bzip2 -d NEO_Installer_v1.01.tar.bz2
$ tar -xvf NEO_Installer_v1.01.tar
$ cd NEO_Installer_v1.01
$ ./NEO_Installer
pppd call speedtch
killall pppd
ping wp.pl
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości