marzec 2011 ( światowa data premiery )
marzec 2011 ( data wydania w Polsce )
Platformy : PC/X360/PS3
Kaos Studios, które dawno temu, choć nie tak dawno wypuściło na swiat Frontlines : Fuel of War, gra oczywiscie nie okazała sie wybitnym tytułem, ale zła nie była i z czego pamietam, bardzo przyjemnie mi sie pogrywało nawet multi było dość ciekawie zrobione, ale wracajac do ich przyszłego tytułu, ktory ma sie ukazać za kilka miesiecy.
Homefront, gra fabularnie, może niedokonca, mogłaby być realna, ale kto na to patrzy. Fabularnie umiera Kim Chŏng-il na jego miejsce wkracza syn Kim Jong-un, w 2012, 2013 jednoczy obydwie Koree tworząc Greater Korean Republic, 2015 kryzys w stanach i na świecie, cena ropy przekracza 20$, Dollar spada, ludzie zaczynaja emigrować do Meksyku, gdzie Meksyk zamyka swoje granice przed amerykanami, 2018 Japonia poddaje sie Korei i prowadzi dalsza ekspansje w Azji 2018-2022, w 2022 ekonomia w stanach całkowicie upada wraz z bankami, gdzie Korea dalej podbija państwa i staje się poteżnym mocarstwem gdzie w 2015 roku, wupuszcza satelite z EMP nad Stany Zjednoczone i przeprowadza w momencie odpalenia nadajnika Blitzkrieg na terytorium USA - to w skrócie.
Homefront backstory trailer - obrazkowo to co opisałem

W grze wcielamy sie w zwyklych cywilów, ktorzy tworzą partyzancki ruch oporu, walcza z najezdzca, wszystkimi dostepnymi i znalezionymi środkami.
Historia ma przedstawiać bardzo brutalne sceny, gdzie widzimy cywili rozstrzeliwanych na oczach własnych dzieci, czy rozłanczane i gwałcone matki, córki, ogólnie walczyć będziemy w typowych miejscach, jak przedmieścia miast w stylu białych domków z ogródkami i garażami po metropolie i typowe tereny stanów zjednoczonych.
Homefront tereny/przeciwnicy/historia etc
Za fabułe odpowiada człowiek, który stworzył takie dzieło jak Apocalypse Now, co też napawa mnie ciekawością bo fabuła, w tej grze, może być naprawdę ciekawa i zrobić z tego FPSa coś więcej niż tylko średniaka.
Homefront - Occupation Trailer
Multiplayer zapowiada sie też bardzo dobrze, fakt choć twórcy tak go chwalą, ale prawda jest taka, że juz to gdzie widzieliśmy, a mechanika niczym nie bedzie odbiegał serii Battlefield, takie rzeczy jak pojazdy, latajace, jezdzące do tego dochodzą DRONY, które były fajnym rozwiązaniem w Frontlines, a tutaj rownież beda odgrywały ważna role, zdobywanie pkt za wszystko na polu bitwy czy tryby w stylu Rash i Conquest, ilość graczy za to ma być na PC i konsolach do 64 graczy, co bardzo mnie cieszy, bo 12 na 12 jest dość nudne, do tego zakup danej zabawki będziemy mogli zrobić od razu na polu bitwy co jest ciekawych rozwiązaniem za zdobyte pkt i nie bedziemy musieli ginąć i zmieniac wyposażenia.
Homefront Multiplayer Interview HD
Ogólnie graficznie przedstawia sie średnio, ale żle nie jest, ważne, aby gra była grywalna i nie zapomnieli o niej szybciej ludzie niż o jakimś crappie na 5/10.