Ostatnio znalazłem na OnLivie grę Columns III i doznałem czystego oświecenia. Pamiętam tą grę z dzieciństwa kiedy u taty w pracy na poczciwym 98 grałem w takie proste gry. Dzisiaj chcę was zapytać o tytuły gier które opiszę:
#1 Była to gra w której na startupie był pokazany "bączek" na prawdopodobnie zielonej podłodze a w tle było widać kosmos, na górze chyba był żółty napis. Polegała ona na doprowadzenia bączka do (chyba) dziury albo mety nie wpadając w tym czasie w pułapki.
#2 Były to szachy ale nie tradycyjne, zbijanie nie polegało na zbiciu pionka a jak się weszło na pionek wroga to gra przechodziła do tryby walki gdzie tymi szachami (były one stylizowane na statki kosmiczne) się strzelało i ten pionek który został przy życiu zostawał na polu.
#3 Była to platformówka gdzie (chyba) biegało się dziewczyną a na startupie była pokazana biała świątynia albo biała budowla. Tą grę pamiętam najmniej.
#4 Gra logiczna w której menu był pokazany człowiek z którego mózgu wylatywała para. Średnio tą gre lubiłem bo nie wiedziałem o co w niej chodzi

To są wszystkie gry które pamiętam chociaż pamiętam że tata miał w folderze z tymi grami o wieleeeeee więcej folderów z grami tylko nie wszystkie działały.
Z góry dziękuję za wszelkie starania