-Czy w DA są też takie lokacje, jak w Drakensangu? Czyli słoneczko świeci, zielona łąka itp.
-Czy relacje pomiędzy członkami drużyny w DA są z góry ustalone, czy zależą od tego, jaką drużynę dobierzemy? Pamiętam, jak grając w Baldur's Gate miałem w drużynie praworządnego dobrego i złego, często się kłócili, a w końcu zaczęli ze sobą walczyć. Tu chciałbym coś podobnego.
-Jakie są możliwości wyboru pomiędzy członkami drużyny w obu grach? Czytałem, że w Drakensangu 2 jest tylko 5 osób, z których trzeba wybrać 3.
-Czy w DA są też takie lżejsze, wesołe questy, takie jak spór o jabłoń z pierwszego Drakensanga? http://www.dailymotion.com/video/k7uFeqEU3pVAR5SYEU?start=0#from=embed
-Jak jest właśnie z questami w obu grach? Chwali się w recenzjach, że w Drakensangu są bardzo urozmaicone, podczas gdy w DA się narzeka, że większość gry to monotonna rąbanina.
-Wiem, że do Dragon Age jest sporo modów, podczas gdy mody do Drakensanga nie działają w polskiej wersji. Czy są takie mody do DA, które dodają rzeczy, które wymieniłem w poprzednich pytaniach?
Co do klimatu - lubię urozmaicone gry i szukam czegoś nowego. Lekki, sielki klimat miałem w Gothicach, a ciężki i krwawy miałem w obu Wiedźminach. Teraz szukam czegoś drużynowego. Dlatego nie jest to dla mnie kwestia rozstrzygająca. Pozostałe różnice nie maja dla mnie raczej znaczenia - wiem, że Dragon Age jest szybkie i dynamiczne, podczas gdy Drakensang jest spokojna i powolna, ale nie robi mi to różnicy.