W tym kraju absurd juz goni absurd
I nie zapomnij o paragonie lub fakturze na spodnie, koszulę, skarpetki i buty, tudzież dokumenty zakupu na komórkę, radio samochodowe, CB-radio, mp4, wszelkie części zamienne, opony, paliwo, no i w ogóle na wszystko, co się da.
Dokładnie.....buhahahahaha
Kwit na gaśnice,trójkąt ostrzegawczy,prezerwatywy.....
A czy szanowni ustawodawcy wzięli pod wagę że certyfikat taki na papierku to się dostaje tylko przy wersji pudełkowej?? Przy zakupie przez internet dostaje się tylko klucz aktywacyjny a programik jest na stronie producenta. I niby co? jak mają zamiar sobie z tym poradzić? Mam meila z potwierdzeniem i z kluczem nosić przy sobie?
To samo tyczy sie aktualizacji map

Akurat mam legal AM 5 PL i własnie update robie netem...
Mało tego....Cuda się zdarzają-wiec sobie zrobiłem kopię map i programów oraz załadowałem na inna SD a oryginał trzymam w domu..Teraz pytanko-Czy jak zatrzymaja mi te urzadzenie i karzą dostarczyc oryginał do okazania a zdarzenie miało miejsce 500km od miejsca zamieszkania-czy bede miał refundacje/zwrot kosztów dostarczenia,okazania,noclegu itd?No bo mimo certyfikatu,dokumentu legalnosci itd-bede miał nieoryginalna kartę sd bez nadruku (kopię) a wolno mi przecież używać kopii własnych legalnych programów,prawda?
Nastepna sprawa...Czy wystarczy sam certyfikat legalnosci czy musi być też IMIENNY DOWÓD ZAKUPU?No bo skoro tak jest to logicznie rzecz biorąc nie mogę uzyczać legalnego programu innej osobie,czyz nie tak?W Media Markt czy innym markecie są ogólne paragony...Gwarancja jest przypisana do urządzenia a nie człowieka więc jak to pogodzić...
I perełeczka do dyskusji
Autko powiedzmy Audi A8 z wbudowana seryjnie nawigacją...ładne,prawie Nówka...I co teraz?Zabierze dyski,urządzenie,etc...?Kto to wymontuje-policjant na drodze nie mający do tego uprawnień,buhahahaha...Jeśli jednak się uprze taki gostek i chwyci śrubowkręt,palnik i spawarke i zacznie wydobywać

czy przed takim zabiegiem podpisze mi oswiadczenie że w razie uszkodzeń pokryje/zrefunduje koszty napraw/strat?Czy jak jednak ja się uprę i bede sie domagał aby serwis Audi wymontował urządzenie do ekspertyzy-kto za to zapłaci jesli się okaże ze mam wszystko w porządku?

No i jeszcze ktoś to bedzie musiał spowrotem zamontowac naturalnie
Pytań jest mnóstwo-a niewiadomych jeszcze więcej......
PARANOJA!