darth-vader napisał(a):MSI
darth-vader napisał(a):że MSI ma głośny inni że cichy inni że Gainward głośny inni że ok
Ziomek15 napisał(a):A zastanawiałeś sie nad Gigabyte Przecież to jedna z najlepszych firm i nie wiem czemu nie bierzesz ejj pod uwagę
Ziomek15 napisał(a):ponieważ jak już DeadOrAlive mówił ze względu na chłodzenie
darth-vader napisał(a):Słuchajcie a czy MSI się nie psują
darth-vader napisał(a):bo ludzie oko nie rejestruje tak szybkiego obrazu
darth-vader napisał(a):ale przy przezuczaniu jakiegoś wielachnego pliku(np. film) może być na WD szybciej niż na Maxtorze
szpak00 napisał(a):fakt kosztuje ok.1500zł
szpak00 napisał(a):ja bym mu polecil Geforce px6800Gt 256mb/256bit na 16 potokach fakt kosztuje ok.1500zł mam ja ale dziala bez zazutu jedyny problem to ze treba bedzie poprawic chlodzenie w kompie mi sie greje 50-90* 90* jak gram 60 jak cos robie jezeli bedzie sie gracz do 110*- to masz problem z chlodzeniem
Chciałbym opisać moje wrażenia związane z tym dyskiem. Posiadam jeszcze Samsung'a na SATA 200GB więc mogę porównać. Jeśli chodzi o hałas to WD chodzi wg. mnie minimalnie ciszej niż Samsung (ściągam dużo z sieci, praktycznie 14h na dobe i zależy mi żeby w nocy móc zasnąć i WD pod tym względem w pełni sprostał zadaniu), czasem chrobocze jak wiadomo ale musze powiedzieć, że głośność dysków wzrosła od 160GB wzwyż, bo dysponuje jeszcze dwoma dyskami po 120GB i ich nie słychać praktycznie!!! Instalka Win xp sp2 PL zajmuje na nim jakieś 12-13 min. nie wliczając kopiowania plików na instalacyjnych na dysk. Jeśli chodzi o operacje na plikach to np. bardzo szybko rozpakowywuje pliki - film 700mb = ok. 18-19s. Dostęp do dysku lepszy niż u Samsunga i za to duży PLUS! Ogólnie nie mam się czego doczepić, duży bufor strasznie się przydaje tymbardziej jak ktoś posiada sporo obrazów DVD, ripuje troche itd. Plus za stare dobre złącze zasilania typu MOLEX -:)) Są dwa czyli nowe to typowe dla SATA i to stare - miły drobiazg. POLECAM TEN DYSK z całego serca-:)
Jak dla mnie REWELACJA, dysk szybki a zarazem bardzo cichy, nie kiedy może słychac lekki tyrkot ale to naprawde nie przeszkadza, 16 MB CACHE bardzo pomaga przy takich wielkościach dysków. Moze troszke się grzeje temp. około 40 C ale ogólnie wszystko na plus i to DUŻY
Dysk swietny. Szybki, cichy, pojemny. Zauwazalna roznica w predkosci miedzy modelem 160GB 8mb SATA rowniez tej firmy. 16MB daje o sobie znac - szybsze operacje na malych plikach, zwlaszcza system operacyjny. WD w koncu wprowadzil "prawdziwy" tryb SATA od tego modelu.
Amistad18 napisał(a):ja bym chyba tego polecił...
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19939
darth-vader napisał(a):Chciałem wam podziękować za cały temat, za wszystkie odpowiedzi, których mi udzieliliście
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 49 gości