edit by fluid
tym razem zamiast spamu moj przepis na spaghetti
standardowo najpierw skladniki czyli makaron (0.5kg wystarczy)
pozniej okolo 0.70kg miesa mielonego do tego sos do spaghetti taki w sloiczku firmy ŁOWICZ (to wazne) zolty ser (okolo 0.30kg do starcia na tarce) do tego tabasco sol i pieprz
najpierw zabierasz sie za mieso a makaron na koniec
cala sztuka polega na tym zeby na patelnie polozyc mieso tak jak je wyjmiesz z folii czyli taka bryla i smazysz to przy okazji rozwalajac widelcem
dzieki temu usmazy sie ono na takie male grudki i o to wlasnie chodzi
jak juz mieso sie podsmazy to wrzucasz do tego dwa sloiczki sosu do spaghetti i DOPIERO TERAZ aczynasz doprawiac (sol i pieprz)
jako ze do spaghetti dobre jest wino (czrwone oczywiscie) a wiadomo jak wino dziala to dodaje odrobine tabasco zeby spaghetti bylo ostre (wiadomo ostre to sie wiecej pic chce jak sie wiecej pic chce to wiecej wina pije a jak wypije wiecej wina to... ) jak juz masz doprawione to wszystko to odstawiasz an bok i gotujesz makaron
w miedzyczasie scierasz ser an tarce
i teraz kolejna wazna rzecz
jak juz masz makaron ugotowany (zeby nei byl za miekki tylko lekko gumowaty wtedy jest najlepszy) kladziesz go an talez i posypujesz tartym serem i DOPIERO na to dajesz mieso razem z sosem i NA TO PONOWNIE SER
dzieki temu ze masz ser miedzy makaronem a sosem to sie on idealnie rozpuszcza i nadaje super smak
przepis sprawdzony wielokrotnie i dopracowywany wielokrotnie i zawsze smakowal
Autor postu otrzymał pochwałę