Ok. Wszystko zrobiłem jak trzeba według pana zaleceń

Pobrałem ten program(privazer) w wersji portable (tutaj pobrałem z innej strony bo opcja z linkiem pobierającym na programosach nie działa). Użyłem go i wyczyściło mi dysk z badziewi i wyzerowało wolną przestrzeń jak trzeba

Wykonałem 2 serie czyszczenia dysku i wolnej przestrzeni: 1.Tryb inteligentny 2. Normalny(dokładny).
Miał pan rację co do tego programu: łatwy w obsłudze w ustawianiu opcji czyszczenia i usuwania+prosty i przejrzysty z językiem polskim.
Zrobiłem też skan tym programem którego mi Pan Garu podał w linku.Oto wynik skanu:
[url]http://s2.ifotos.pl/img/MACRORIT-_arwrawh.jpg[url]
Nic nie wykazało... żadnych błędów. Widocznie jeszcze dysk się trzyma i nie potrzebuję jakieś naprawy lub nie trzeba go wyrzucać na rzecz nowego ponieważ trzyma się jeszcze bardzo dobrze.
Nie wiem jakie jest Pana zdanie na ten temat...?
Co mogę dodać: Główna sprawa(nr:1):mam na dysku system operacyjny: WindowsXp Home Edition (orginalny oczywiście) i po jakimś czasie użytkowania tego systemu i lekkiego grzebania + brak ochrony antyvirusowej do dziś, windows działał dobrze i powoli się psuł potem nastąpiły blue screeny i system się sypnął. Działam teraz na ostatniej znanej mi konfiguracji czyli wciskam f8 po starcie komputera i dysku przed uruchomieniem systemu. Sprawa(nr:2) podczas skanów tych programów sprawdzających błędy dysku... odczułem spadek wydajności skanu i głośne mielenie(pracę) dysku 80GB seatgate. Nie wiem jaka było tego przyczyna ale niestety tak się działo z tym dyskiem.