Zastanawiam się którą z nich zakupić. Każda jest z innego przedziału cenowego. Chce zakupić drukarkę do domu. Mam kompa stacjonarnego i niedługo laptopa. Najchętniej chciałbym, żebym nie musiał podłączać laptopa pod drukarkę za każdym razem, jak chce coś wydrukować. Jednocześnie chce żeby jakość była jak najlepsza, zarówno w druku jak i skanowaniu oraz kopiowaniu. Do tej pory nie drukowałem zdjęć, ale może się to zmienić. Głównie były to dokumenty do tej pory. Mp610 wydaje mi się PRAWIE idealną drukarką dla mnie, jednakże nie ma ona ani wi-fi, ani Ethernetu

Niby tańszym rozwiązaniem z gwarancją na 5 LAT!! jest Lexmark..., no ale po 1 - to Lexmark..., po 2 - gorsza jakość druku itd., brzydszy wygląd, ale za to ma wi-fi... Nie wiem, przy jakich parametrach przestaje się widzieć znaczącą różnicę, dlatego się waham. Jeśli jej parametry są na tyle dobre, że nie znacznie będę tracił w porównaniu do Canona, to jednocześnie ona trafia na 1 miejsce. Dwie pozostałe drukarki, to wyższa półka, wymagająca grubszej kieszeni... Canon prowadzi tu w jakości – podobno lepsze od CIS - CCD, oraz wszystkie pozostałe parametry, są lepsze. Niestety jest droższa i większa - wolałbym małą drukarkę, ale jak byłoby trzeba, to na większą też jakoś znajdę miejsce

Interesuje mnie również, jak szybko wysychają tusze. Jak pisałem, rzadko drukuje w kolorze - mam teraz Canona i320 i miałem problem, że chciałem coś wydrukować, ale tusz mi wysechł i była klapa. Czy można je jakoś konserwować, żeby nie wysychały?? Jednocześnie chciałby zwrócić uwagę, że nie zamierzam drukować tylko na czarno... Chce mieć 1 i 2 w b.d. jakości

Dodam, że szybkość druku itp. mnie nie obchodzi - no chyba, że to będzie 1 strona mono w 1 minutę xD...
Dla ułatwienia porównywarka

Edit: Szkoda, że nikt nie jest w stanie nawet, wyrazić swojej opinii

Edit 2: Drukarkę mp610 odrzuciłem bo nie podłączę ją do sieci, a wyczytałem, że z bluetooth'a strasznie długo się drukuje. Lexmark'a też odrzuciłem, bo ma b.d. tusze. Zostały mi teraz 2 drukarki. Została mp970 i px700w. Którą preferujecie ??
Ps. Może tym razem ktoś coś napisze...