Elo. Mam problem. Miałem DirectX 9.29 wszystko ładnie chodziło, ale zainstalowałem jakiś Konwerter OpenGL do DirectX, żeby mi Minecraft działał na GMA 900. Od tego czasu nie działał mi ani OpenGL ani DirectX, z OpenGL sobie poradziłem instalując sterowniki, (w CS teraz normalnie na OGL działa), a z DirectX cześciowo podmieniając pliki d3d9.dll, d3d8.dll d3d9_xx.dll z komputerera z tym samym systemem w tym samym języku, od tamtej pory działa wszystko z wyjątkiem TF2, zaznaczam, że chodził!!! Jest troche problemów np. GTA:SA ładnie chodzi w 1024x768, GTA 3 również ale taki CS w D3D nie. Najdziwniejsze jest to, że w sferze wideo, wyszło mi to na dobre, bo teraz działa płynnie HD 720p z youtube, a 1080P!! z dysku, nie wiem jakim cudem, ale działa. Pisze ten temat bo mi nie działa TF2 jak chce włączyć to mi Steam wykrzacza "Zaaktualizuj DirectX", problem w tym, że każdy DirectX mówi, ze DirectX jest aktualny... Nie wiem co robić pomóżcie
Szczegóły:
Pentium 4 3.2Ghz 540 Prescott
Ram 1GB (2x512MB na dual)
GMA 900
Win XP SP2 (zmienione w rejestrze na SP3).
Dodano 09 Cze 2012 23:37:windę mam Angielską Oryginalną Dellowską. Wyskakuje taki komunikat przy próbie instalacji DX. "DirectX setup has determined that a newer or equivalent version of DirectX has been installed already. No installation is necessary."
Dodano 10 Cze 2012 22:05:Poradziłem sobie, należy odpowiednio zmodyfikować rejestr.

1. Wchodzimy w start -> uruchom -> regedit
2. Wchodzimy w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX
3. Zmieniamy wartość Version na 4.8.0.5515
4. Wszystko akceptujemy i zamykamy rejestr
5. Teraz można zainstalować direct 9.0c
Dodano 10 Cze 2012 22:06:Mam jeszcze kilka sposobów jak ktoś ma podobny problem to PW