Mam pytanie, czy wszedł by mi do komputera windows XP ? Mam mało ramu dlatego niewiem czy by wszedł. Mam taki komputer:
AMD Athlon 1000
128 Ram
40GB
No i narazie mam winows milenium ale chciałbym XP.
co ty mówiszBatonn napisał(a):Mysle, ze raczej nie.
Shady napisał(a):Nie znasz się to nie pisz
Mam pytanie, czy wszedł by mi do komputera windows XP ? Mam mało ramu dlatego niewiem czy by wszedł.
uszaty_jack napisał(a):Witam.
Jeśli nawet by się odpalił, to i tak chidziłby tak tragicznie, że nie ma sensu w ogóle go instalować. System Windows XP potrzebuje minimalnie 256 MB RAM, tak więc przy 128 MB działałby na tyle marnie, że od razu wróciłbyś do starego wina.
Batonn napisał(a):Lepiej zostan przy starym systemie
uszaty_jack napisał(a): System Windows XP potrzebuje minimalnie 256 MB RAM
Pustelnik napisał(a):Mam pytanie, czy wszedł by mi do komputera windows XP ?
* Komputer/procesor
Wymagany komputer z procesorem 233 MHz lub szybszym. Zalecane są procesory z rodziny Intel Pentium/Celeron lub AMD K6 / Athlon / Duron o częstotliwości 300 MHz albo inne procesory zgodne z wymienionymi.
* Pamięć
Wymagane co najmniej 128 MB pamięci RAM. Obsługiwana minimalna ilość pamięci RAM wynosi 64 MB i może ograniczyć wydajność oraz możliwość używania niektórych funkcji.
* Dysk twardy
Wymagane 1,5 GB wolnego miejsca na dysku twardym. Zużycie miejsca na dysku twardym zależy od konfiguracji. Instalacje niestandardowe mogą wymagać mniejszej lub większej ilości wolnego miejsca.
* Stacja dysków
Stacja dysków CD-ROM lub DVD-ROM
* Inne urządzenia
Klawiatura i mysz Microsoft Mouse lub inne zgodne urządzenie wskazujące
* Ekran
Monitor Super VGA i karta graficzna obsługująca rozdzielczość 800 x 600 pikseli lub wyższą
Dodatkowe wymagane elementy lub usługi
* Odtwarzanie wideo z dysków DVD
Stacja dysków DVD-ROM i sprzętowy lub programowy dekoder DVD oraz 8 MB pamięci RAM wideo
* Używanie programu Windows Movie Maker
Funkcja przechwytywania obrazu wideo wymaga odpowiedniego (analogowego lub cyfrowego) urządzenia do przechwytywania obrazu oraz procesora o częstotliwości 400 MHz lub szybszego.
Wymagania dodatkowe dotyczące używania niektórych funkcji
* Mikrofon i karta dźwiękowa
Do uczestniczenia w konferencjach głosowych i wideo jest wymagany mikrofon i karta dźwiękowa oraz głośniki lub słuchawki.
* Obsługa wiadomości błyskawicznych
Używanie wiadomości błyskawicznych, uczestniczenie w konferencjach głosowych lub wideo oraz udostępnianie aplikacji wymaga, aby obie strony posiadały konta usługi .NET Passport oraz dostęp do Internetu albo konta wiadomości błyskawicznych programu Exchange 2000 Server i dostęp do sieci.
* Połączenie internetowe
Korzystanie z niektórych funkcji internetowych może wymagać dostępu do Internetu, konta usługi .NET Passport oraz wniesienia osobnej opłaty na rzecz usługodawcy.
* Karta sieciowa
Karta sieciowa odpowiednia dla typu sieci, z którą jest nawiązywane połączenie, oraz dostęp do odpowiedniej infrastruktury sieciowej; modem o szybkości 14,4 Kb/s lub szybszy. W przypadku instalacji przez sieć może być wymagane dodatkowe wolne miejsce na dysku twardym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości