Właśnie nabyłem tą grę, bo słyszałem o niej wiele dobrego. Prolog przeszedłem bez problemów, ale już w na początku pierwszego rozdziału coś się psuje. Kiedy podchodzę do wentylatora w tym pokoju na początku, kursor i postać April zaczynają się rozmazywać, zostaje za nimi ślad, tak jakby odświeżanie przestało działać. Dopiero, gdy od niego odejdę, wszystko wraca do normy. Ale to nie wszystko. Gdy otwieram szafę, to już wszystko zaczyna się psuć; kursor znów się rozmazuje, a postać April nieruchomieje. Kursor podświetla mi takie przedmioty, jak walizka, czy ubrania, ale nie widać wnętrza szafy, tylko cały pokój i April zaglądającą do szafy. Podejrzewam, że powinno się pojawić wnętrze szafy, a tak musze ruszać kursorem na ślepo i czekać, aż mi podświetli coś, czego nie widzę. To samo się dzieje, gdy wyglądam przez okno; kursor się rozmazuje, a cały czas widzę April wyglądającą przez okno i wnętrze pokoju. Gdy poruszam kursorem, trafiam na takie przedmioty, jak łańcuch, rzeka itd, choć ich nie widzę, bo ciągle mam obraz wnętrza pokoju! Tak się nie da grać, co mam robić? Zainstalowałem jakieś sterowniki Forceware z oficjalnej strony
www.nvidia.com , ale nie dość, że to nic nie dało, to teraz gra zaczęła się lekko zacinać. Mam geforce 7300GS, 1 gb RAM, 2x2 ghz (dwurdzeniowy). Będę wdzięczny za pomoc. Gra to egzemplarz 2-płytowy z Clicka.
EDIT:
Tutaj widać, jak to powinno wyglądać:
http://youtube.com/watch?v=BeyqB7rjrhE&feature=related
A u mnie, gdy wygląda przez okno, scena się nie zmienia, tylko nadal widzę pokój.
EDIT:
Już sobie poradziłem, musiałem wyłączyć wygładzanie krawędzi w panelu głównym. Niestety, jakość grafiki jest teraz znacznie gorsza, ale przynajmniej wszystko działa jak trzeba. Ma ktoś jakiś pomysł, jak włączyć to wygładzanie tak, żeby gra działała normalnie? Różnica jest kolosalna, a nie mogę włączyć ani 2x, ani 4x.