chociaz moze wcisnal by si jeden malutki zamiast gornej nagrywarki ktorej zreszta nie uzywam. ale niewiem czy to cos da.
DjAnarbes napisał(a):no i bo z tylu jak kazdy chyba ma pod zasilaczem taka kratownice co powietrze wyciaga to tam tez jakis wentylator sie daje?
DjAnarbes napisał(a):no i jeszcze 1 bo w zasilaczu mam kable takie FAN i sie zastanawiam czy jakas przejsciowka czy jak?
DjAnarbes napisał(a):A oco chodzi z tymi mocowaniami wentylatorow?
Tam już jest wentylator. Tylko jego głównym zadaniem jest chłodzenie zasilacza a nie obudowy.
czy masz jakieś otwory na śruby/kołki
DjAnarbes napisał(a):nie niechodzi mi o wentyl z zasilacza tylko ponizej jego jest kolo tych wejsc usb itd taka kratownica i mysle czy daloby sie jakis wentyl wyciagowy
DjAnarbes napisał(a):a to moze byc obojetnie jaki czy jest roznica pomiedzy zasysajacym a wyciagajacym?
DjAnarbes napisał(a):powiem tak: niewiem jakie kolki gdyz ten wiatrak przypadalby na zewnetrzna klate cala mozna by bylo wyciac w klapie z boku miejsce na wiaatrak taki 120mm. niewiem jak sadzicie bo ogolnie to moj procek ma 80+ C jak sobie pykam w colina na srednich detalach a grafa 70+C ;/
DjAnarbes napisał(a):a jak sprawa z instalacja bo jak wytne ta dziure na boczny wentyl to da sie zamocowac to?
a jak sprawa z instalacja bo jak wytne ta dziure na boczny wentyl to da sie zamocowac to?
zamiast kombinować, najprościej byłoby sprawić sobie nową duzo lepiej wyntylowaną obudowę jak byś miał koło 250zł i mógł je zainwestować
MUTOPOMPKA napisał(a):1. NA tę "kratkę" daje się wyciągowy o rozmiarze rozstawu śrub mocujących (przeważnie 120mm).
2. Z bocznej strony (taka tuba) -> wentyl WYCIĄGOWY
3. Z przodu wentylator zasysający.
Aha i jak bede kupowal wentyle to jak sprawdzic czy wyciagowy czy nie?
http://www.thecoolingemporium.co.uk/images/noctua_nf_p12_1.jpg
DjAnarbes napisał(a):Tylko jest problem bo z przodu to niemam zabardzo miejsca na wentylator niema gdzie go zamontowac ;/ podalem juz jaka mam obudowe.
DjAnarbes napisał(a):Oczywiscie coler na procek bedzie tez wymieniony juz ta kwestie mam zalatwiona tylko chce go bardziej jeszcze ochlodzic by karta sie tez tak nie grzala
najpierw rozwazylbym kupno nowego coolera na proca, a potem dodatkowe wentyle,
najlepiej podaj model obudowy , wtedy znajdzie sie jakas recenzje czy zdjecia wnetrza budy, i rozmiary wentyli jakie da sie zamontować
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości