Chciałbym prosić Was o pomoc w złożeniu zestawu, maksymalny budżet na całość to 4000 zł.
Zależy mi na następujących rzeczach:

Komputer wykorzystywany będzie do codziennego użytku, czyli internet, muzyka, filmy, od czasu do czasu także gry.
Zależałoby mi na dużym dysku, co najmniej 1 TB oraz na dobrym chłodzeniu, ponieważ pokój, w którym będzie stał komputer jest od południa i w lato temperatury dochodzą tam nawet do 30 stopni. Oczywiście komp. nie będzie stał na słońcu, ale tak czy inaczej jest gorąco.
Poza tym bardzo zależałoby mi na bezprzewodowym odbieraniu internetu z routera, bez potrzeby ciągania kabli. Nie wiem, czy coś takiego jest w ogóle możliwe na stacjonarnych komputerach, ale jeśli tak, to bardzo proszę o uwzględnienie.

Jakieś tanie, bez zbędnych udziwnień. Chodzi głównie o to, żeby można było słuchać głośno muzyki, a nie przez głośniki z monitora, które zwykle są bardzo ciche.

W przypadku routera byłoby super, gdyby była możliwość podpięcia jednego komputera kablem, a drugiego (tego, o którym piszę) bezprzewodowo. Router będzie stał na parterze, a nowy komp na piętrze, tak więc zależałoby mi też na dobrym zasięgu, bo sygnał będzie musiał pokonać po drodze strop i ścianę nośną.

Gdzieś wyczytałem, że musi być antyprzepięciowa, więc skoro tak, to muszę zakupić.
Z góry dziękuję za pomoc!