Musze powiedzieć, ze grę prawie już skończyłem... patrząc się na to fabularnie została mi jakaś godzina gry
Świat jest ogromny, lecz jest podzielony na strefy (bramy z loading...), przeciwników jest sporo, zróżnicowane rodzaje, można napisać, ze każda ze stref jest podzielona na takie sektory w których są przeciwnicy od powiedzmy 10-13lvl ale tez w tym samej strefie, może być sektor z przeciwnikami od 17-20lvl.
Broni jest multum, i zawsze każda rożni się od innego chociaż małym zmienionych szczegółem czy kolorem, ale tez każda bron ma inne zastosowania i specyfikacje. Dość słabe Skille i rozwijanie się drzewka umiejętności, ale nie jest źle.
Gra posiada bardzo dużo questow, wiec na ten element tez nie ma co narzekać... najlepiej grac w coopie od samego początku wtedy rozgrywka nabiera rumieńców. AI przeciwników jest dość dobre, choć jeśli ich się zaskoczy długo zaskakują

ocb, oraz są dość celni.
Jak już wcześniej pisałem, LOOT oraz Moby sa generowane losowa co jakiś czas, wiec nie ma miejsca, gdzie w tej samej skrzynce napotkasz ten sam item co dzień wcześniej, czy tez identycznych ciągle przeciwników wychodzących z tej samej nory (chyba ze chodzi o Bossów/mini-bossów.
Jedyny minus jaki zauważyłem to brak "DEPO"co w takich grach powinno być, od razu na miejscu i słaba jazda samochodem.
Na sam koniec napisze, ze jeżeli przejdę ta grę i wymaksuje już swojego Soldiera(35lvl, maksymalny - 50lvl) to spokojnie mogę zacząć od nowa przygodę inna postacią.
P.S. chyba każdy wie co to LOOT i DEPO czy MOB