DTST napisał(a):RESTRICTION: inadequate O/S Privileges
Masz któryś z tych programów ? jeśli tak to wywal albo wyłącz na czas gry
- Kod: Zaznacz wszystko
* Get Right
* DU Super Controler
* Macro Toolsworks
* Girder 3.2
* PRTG Traffic Grapher
* CyberCorder: cybrcrdr.exe
* Paessler Router Traffic Grapher: prtg4.exe
* 3dnasys.exe
* mIRCStats
albo
Jeśli masz
Kaspersky, on może być problemem
albo
Źródła nie pamiętam, google xD napisał(a):1. Po podłaczeniu się do serwera CoD wyskakuje mi bład "....RESTRICTION : Inadequate O/S Privileges" i PunkBuster wykopuje mnie na 0 minut. Co mam robić??
Blad ten wystepuje najczesciej w systemach operacyjnych WIN XP Pro i Win 2K i polega na niedostatecznych uprawnieniach przypisanych uzytkownikowi.
Nalezy odpowiedziec sobie na pytanie: dlaczego PB wykopuje uzytkownikow nie bedacych administratorami komputera?
Odpowiedz jest prosta: PB nie moze w tym czasie wykryc niektorych cheatow/hackow
Aby pozbyc sie tego problemu nalezy nadac uprawnienia użytkownikowi, ktory będzie grał w sieci (a nie jest Administratorem komputera). Pierwszym krokiem jest zalogowanie się do komputera jako Administrator. Następnie należy wej�c w Panel Sterowania/ Narzedzia Administracyjne/Ustawienia zabezpieczeń lokalnych. Je�li juz znalazles sie w "Ustawieniach zabezpieczeń lokalnych" wybierz "ZASADY LOKALNE" a w nich "PRZYPISYWANIE PRAW UŻYTKOWNIKA"
Uzytkownikowi należy nadac prawa do opcji:
ANALIZOWANIE PROGRAMÓW
ŁADOWANIE I USUWANIE STEROWNIKOW URZADZEN
ZARZADZANIE INSPEKCJA I DZIENNIKIEM ZABEZPIECZEN
MODYFIKOWANIE ZMIENNYCH SRODOWISKOWYCH SYSTEMU
PROFILOWANIE POJEDYNCZEGO PROCESU
Prawa nadajemy przez "dwuklik" w dana opcje. Pojawi nam sie okienko w którym nalezy wcisnac guzik dodaj, wybrac odpowiedniego uzytkownika z listy, dodac go (nalezy upewnic sie wy wszystkie 3 okienka zostaly zaznaczone) i zatwierdzic operacje przyciskiem OK . Proces należy powtorzyc przy reszcie uzytkownikow z listy. Jesli wszystko poszlo dobrze od teraz mozesz grac na serwerach z PunkBusterem
.
.
.
CO do PRAW ADMINISTRATORSKICH jeśli jesteś jednak adminem na kompie spróbuj:

Właściwości na partycji z grami -> Ochrona -> i dodaj użytkownika o nazwie
WSZYSCY i daj pełne prawa
Jeśli nie masz tej zakładki
OCHRONA 
Mój komputer -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> i odznacz zaznaczoną przeze mnie opcję

Dodaj te pliki i główny skrót od bf2.exe do wyjątków w firewallu
- Kod: Zaznacz wszystko
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe