Poczytałem trochę testy i najbardziej zainteresowało mnie Grande Punto, jednak gdy porozmawiałem z kilkoma osobami to dość stanowczo odradzali Fiaty. Na ogół większość osób poleca auta niemieckie, nawet starsze roczniki - zazwyczaj golfa. Dość ciepło wypowiadali się na temat Seatów czy Skody, bo na niemieckich częściach, więc dobre. Osobiście średnio do mnie te argumenty trafiają.
Byłem w kilku komisach i oferują sprowadzenie auta z Niemiec bądź Włoch czy Hiszpanii. Odradzali nasze krajowe (to akurat dobrze rozumiem), ja i te z giełd czy internetu.
Jesteście w stanie mi cokolwiek doradzić, nie wiem już gdzie najlepiej szukać rzeczowych informacji, każdy mówi co innego. Najbardziej interesowałyby mnie opinie kogoś sprowadzającego auta, mechaników czy zawziętych pasjonatów i znawców tematyki, którzy są w stanie odłożyć osobiste preferencję na bok. Ja sam również jestem do tego zobligowany w tym przypadku.
Auto nie będzie dla mnie, choć nie omieszkam czasami z niego skorzystać, ja tu tylko płacę