Pozdrawiam
Jakob29 napisał(a):j.w czyli wymiana wentylatora na grafie Geforrce2 (karta nie byla podkrecana i posiada maly, zwykly wetylatorek)
po zdieciu starego (ktory piszcal - chyba lozysko) zabaczylem ze byl osadzony na "kleju" (zajmowal 1/3 powie...procka) nie zastanawiajac sie osadzilem nowy na starym kleju. W tej chwili mam wotplwosci czy procek na karcie nie bedzie sie grzal
Mooże się kręcić wolniej... Wszystkio zależy na jakie napięcie jest wiatrak, który kupiłeś, oraz jakie napięcie występuje na starym złączu. Jeśli 12V (a tak powinno być) i wiatrak masz na 12V to nie masz się czego bać.Jakob29 napisał(a):fabryczny wentylator byl podlaczony na grafie (wejsie na dwa bolce) W obecnej chwili wentylator podlaczylem do plyty gł (wejscie na trzy bolcebrak takiego wejscia na karcie). Wydaje mi sie ze kreci sie wolnej ale moze to zludzenie.
Najlepiej palcem pojechac po GPU...Jakob29 napisał(a):czym najlatwiej sprawdze temp. na karcie
MUTOPOMPKA napisał(a):Musisz jeszcze zerwać starą i na powierzchnię GPU posmarować tą pastę a następnie umieścić wentyl...
Jakob29 napisał(a):podczas zakupu pamieci RAM, w sklepowym "serwisie" nie wiezac mojemu slowu zostal zdiety kuler z procka celeron 1200 i ponownie zalozony. Czy to nie zaszkodzi prockowi chodzi mi o "klej" na ktorym byl osadzony kuler na procku. Program AIDA po godzinnym uzywaniu kompa pokazuje 32C. Czy nalezy ponownie zdiec kuler i osadzic go na "swiezym" kleju
Moment... moment.... coś tu nie gra:
1. Zakupiłeś ram????? - OK.
2. I zdjęli CI cooler z procka?????? i założyli spowrotem???? Po co?
dzieki za jasne wytłumaczenie CZLOWIEK CALE ZYCIE SIE UCZYsa pasty termoprzewodzące na procesory!!! A nie pasty "kleje" że tak powiem... Używa się na CPU tylko termoprzewodzące, bo i tak zapinasz radiator....
- Pasty termoprzewodzące "kleje" używa się na np. GPU, mostki północne, gdzie nie ma możliwości założenie radiatorka przykręcając go do płytki drokowanej....
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości