Prosiłbym osoby o podanie linka, jeżeli osoby wiedzą gdzie zdobyć ten program. Zapewnie nie wszyscy wiedzą co to jest za program i do czego służy więć informuje:

Program ten był zamieszczony na krążku w gazecie Komputer Świat "Expert" w numerze 3/2003(4) czerwiec - lipiec 2003. Numer tej gazetki był poświęcony tematowi "WSZYSTKO O WYPALANIU" W tym czasopiśmie był też zamieszczony program DVDRip 1.0. Na stronie 9 tego czasopisma w 13 punkcie jest napisane cytuje opis:

"Zmieniamy wartość bitrate w zależności od długości filmu oraz wielkości płyty na którą chcemy go nagrać. 96 minutowy film który ma zmieścić się na płycie 650 Mb powinien być konwertowany z bitrate około 900 kbps. Do poprawnego wyliczenia bitrate użyjemy programu RateXCalc z krążka EXPERTA"

Ja poszukuje tego programu RateXCalc - jeżeli ktoś ma ten numer z tym krążkiem to niech wyśle ten program na mój mail
tomaszm75@wp.pl albo da linka. Jeżeli by był też opis do tego programu jak się nim posługiwać i jak przeliczyć wartosci bitrate na płytę 700 MB, 800 MB, 870 MB albo jak długi film zmieści się na taką płytę przy zastosowaniu odpowiednich kbps i ich wielkości.

Jeżeli umiesz to pomóż mi a będe ci wdzięczny. TOMASZ