Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

porty • programosy.pl

• Ogłoszenie:

porty

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Porty

Postprzez bandy 25 Gru 2006, 06:06

reklama
nie wiem czy wytłumaczę o co chodzi dobrze, bo się mało na tym znam ale przynajmniej będę się starał:)
Chodzi mi to że mam radiówkę i nie mam zewnętrznego IP, czyli istniej coś takiego jak maska podsieci :) Chciałbym sprawdzić które porty są otwarte w mojej sieci:0 nie chodzi mi o porty na moim PC tylko na serverze przez który się łącze do internetu!
Da się to jakoś sprawdzić??

Z góry wielkie dzięki za pomoc :))
Awatar użytkownika
bandy
~user

Dołączenie: 18 Mar 2006, 17:13
Miejscowość: Z.....

Postprzez seg fault 25 Gru 2006, 19:09

hehe otwarte porty na serwerze? wlamywac sie chcesz? ;)
moze chodzi ci o to, czy masz jakies porty przekierowane na zewntrzne ip? to najlepiej skontaktowac sie z administratorem (innego sensownego sposobu raczej nie ma )
chyba ze o cos innego ci chodzi?
A Linux machine! Because a 486 is a terrible thing to waste! -- Joe Sloan
Awatar użytkownika
seg fault
~user

Dołączenie: 11 Kwi 2006, 20:31
Miejscowość: /dev/random
Pochwały: 49

Postprzez bandy 25 Gru 2006, 19:40

oo własnie oto mi chodzi! chce wiedziec które poraty mam pzrekierowane na zewnatrz!! do sie to jakoś sparwdzić nie pytajac administratora??
Awatar użytkownika
bandy
~user

Postprzez seg fault 26 Gru 2006, 13:07

jak masz jakis port, ktory podejrzewasz ze masz przekierowany to stawiasz na nim dowolna usluge (serwer ftp, serwer gry czy cokolwiek) i ktos z zewnatrz probuje sie polaczyc. Ale sprawdzanie tak recznie wszystkich portow wyzszych od 1024 nie ma sensu ...
nie wiem czemu nie chcesz dowiadywac sie od admina (jesli porty zostaly przekierowane to po to zeby klienci z nich korzystali...)
Awatar użytkownika
seg fault
~user

Postprzez bandy 26 Gru 2006, 22:12

a gdzie znajde liste serverów proxy??
Awatar użytkownika
bandy
~user

Postprzez seg fault 26 Gru 2006, 22:34

nie wiem co to ma do tematu przekierowanych portow, ale jak wpiszesz w google proxy list to bedziesz mial do wyboru do koloru stron z serwerami proxy;)
Awatar użytkownika
seg fault
~user

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości